Бивши прилепи носят победата на Виляреал срещу Валенсия (видео)


FUTBOL-TV

Бивши прилепи носят победата на Виляреал срещу Валенсия (видео)

Виляреал се наложи с 2:1 в домакинството на Валенсия в интересен мач от шестия кръг на Ла Лига. По този начин "Жълтата подводница“ оглави класирането в испанското първенство. Домакините постигнаха победата с два гола на бившите играчи на Валенсия Пако Алкасер и Дани Парехо. 

Съдията Дел Серо Гранде свири дузпа в 4-ата минута в полза на Виляреал за нарушение на Габриел Паулища срещу Алфонсо Педраса в наказателното поле на Валенсия. Пако Алкасер бе точен от бялата точка - 1:0.

Десет минути преди края на първото полувреме Гонсало Гедеш проби отляво, след което смени посоката и отправи плътен удар от границата на наказателното поле, а топката красиво влетят в горния десен ъгъл на вратата.

Виляреал отбеляза втори гол в 69-ата минута. Дани Парехо стреля от дъгата на наказателното поле на Валенсия, топката срещна напречната греда на вратата на Доменех и влетя във вратата му.

В 91-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Кубо получи втори жълт картон. До края обаче до нов гол не се стигна.

По този начин "Жълтата подводница“ се възползва максимално от грешните стъпки на Реал Мадрид и Барселона през вчерашния ден и окупираха върха. Възпитаниците на Унай Емери са с актив от 11 точки след първите шест кръга от първенството, докато Валенсия заема 12-ата позиция със седем пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
187