19 232 искат оставката на Бартомеу


Н. Гавазов

19 232 искат оставката на Бартомеу

Комисията за преброяване на гласовете за иницииране на вот на недоверие към настоящото ръководство на Барселона потвърди автентичността им,  съобщава Mundo Deportivo.

Според ръководителя на комисията Хосеп Мария Валбона 19 232 члена на клуба са гласували за импийчмънт вместо необходимите 16 521. Сега всички тези бюлетини са запечатани и охранявани от Гражданската гвардия.

Правният отдел на клуба се опита да прокара изискването всеки избирател да бъде набран по телефона, но това би отнело твърде много време. В резултат на това контакт бе осъществен само с "подозрителните“, които се оказаха 220, а SMS съобщения бяха изпратени до всички останали, които трябваше да отговорят, ако членът на клуба всъщност не е гласувал за импийчмънт и иска да оттегли бюлетината си. Само един от гласувалите оттегли бюлетината си.

По-рано се съобщаваше, че Бордът на директорите е отложил общото събрание на клуба, на което е трябвало да се проведе импийчмънт на Бартомеу, за неопределен период, позовавайки се на влошаване на епидемиологичната ситуация.

  Сподели
116