Барса стигна само до точка срещу Севиля


FUTBOL-TV

Барса стигна само до точка срещу Севиля

Барселона и Севиля завършиха наравно при резултат - 1:1 в среща от петия кръг на Ла Лига. Двубоят започна отлично за гостите, които откриха резултата след само 8 минути игра, когато точен бе Люк де Йонг. Голът падна след разиграване при корнер, като Жул Кунде и Френки де Йонг не успяха добре да играят с топката, тя стигна до Люк де Йонг, който от десет метра вкара под гредата въпреки намесата на вратаря Нето.

Отговорът на Барса не закъсня и Филипе Коутиньо изравни в десетата. Лео Меси потърси Жорди Алба с високо извеждащо подаване, Хесус Навас пресече топката, но за негова жалост я свали на крака на Коутиньо, който много точно насочи в далечния горен ъгъл за 1:1. В 17-ата Жорди Алба опита да прехвърли вратаря с удар от 60 метра и бе близо до гола, но все пак - без успех. До края на първата част имаше още няколко добри положения, но в крайна сметка до нов гол не се стигна.

След почивката темпото на игра спадна. В 64-ата минута бе една от интересните ситуации. Ен-Несири центрира остро, като насочи топката към крака на Араухо, тя се отби от него и след това рикошира в гредата. В последните минути каталунците пробваха финален натиск, който обаче не доведе до така желаното второ попадение.

  Сподели
142