Виляреал си спечели точка срещу Атлетико и се качи на върха в Ла Лига


FUTBOL-TV

Виляреал си спечели точка срещу Атлетико и се качи на върха в Ла Лига

Атлетико Мадрид направи второ поредно разочароващо равенство. "Дюшекчиите“ не успяха да победят като домакин на своя "Уанда Метрополитано“ Виляреал, в мач от петия кръг на Ла Лига. Срещата завърши - 0:0.

Първата опасност в мача бе в 4-ата минута пред вратата на Атлетико Мадрид. Мой Гомес се опита да комбинира с Жерар Морено, но нападателят закъсня, което позволи на Ян Облак да се намеси и да спаси. Марио Гаспар нанесе опасен удар от разстояние в 19-ата минута, но Ян Облак се намеси и изби в корнер.

След почивката бе по-интересно. Марио Гаспар отправи нов удар в 50-ата минута, но Облак отново спаси. Пред Диего Коста се откри една от малкото възможности за Атлетико Мадрид в срещата. Той стреля с глава, но над напречната греда в аут.

В средата на второто полувреме в игра за "дюшекчиите“ влязоха Диего Коща и Яник Ферейра Караско, но и те не успяха да променят двете нули на таблото на "Уанда Метрополитано“.

Така Атлетико Мадрид записва ново нулево равенство, след като в сряда завърши при същия резултат в гостуването си на Уеска. "Рохибланкос“ продължават да нямат загуба в първите си три двубоя от първенството и заемат 10-тата позиция с актив от 5 точки. Виляреал изненадващо е на първото място в Испанската Ла лига (дели го с Хетафе), но това донякъде се дължи на факта, че почти всички останали отбори са изиграли по-малко двубои от тях. "Жълтата подводница“ е с актив от 8 точки.

  Сподели
165