Барселона ще счупи негативната серия срещу Селта


Н. Гавазов

Барселона ще счупи негативната серия срещу Селта

Селта - Барселона

Стадион: "Балайдос", Селта

Дата: 01.10.2020 г.

Час: 22:30 ч.

Съдия: Карлос дел Серо

В четвъртия кръг на Примера дивисион ще се срещнат Селта и Барселона. Това е изключително неприятно пътуване за каталунците, които нямат победа във Виго вече повече от пет години. Преди три месеца двата тима се срещнаха тук и не се победиха, завършвайки 2:2. Оттогава се промениха много неща. Единият от голмайсторите на галисийци в онзи мач в лицето на Фьодор Смолов се завърна в Русия и няма да играе. Отсъства и авторът на дубъла за "блаугранас" Луис Суарес, който се премести в Атетико Мадрид. Няма го и Кике Сетиен, а сега на негово място ще бъде Роналд Куман, с когото са свързани големи надежди за възраждане на Барселона, но и известен страх, защото нидерландецът до момента не е бил успешен в големи клубове. Всичко това прави тази среща изключително интересна от спортна гледна точка и атрактивна за почитателите на залозите.

Никой не очаква чудеса от галисийци през този сезон, след като хората на Оскар Гарсия едва се спасиха през миналата кампания и не подсилиха състава си преди настоящия сезон. Въпреки това Селта започна много добре новия цикъл в Примера, потвърждавайки статута си на костелив орех за големите отбори. Тимът записа две равенства на гости на аутсайдерите Ейбар и Реал Валядолид, а между тези два мача бе домакин на Валенсия, в който Яго Аспас се отличи с два гола, помагайки на своите да победят с 2:1. Така Селта събра пет точки и заема осмо място в таблицата за класиране на Примера.

Барселона започна по-късно участието си в турнира, заради късния край на миналия сезон. В момента вицешампионите се отърсват от миналогодишния си кошмар – в техническата зона дойде нов човек, който с желязна ръка успя да сплоти съблекалнята, голямата звезда Лионел Меси поне към момента е съсредоточен върху успешното си представяне за родния тим, а не е обзет от мисли за напускане и на този етап има доверие в треньора. Интересни неща се случват и извън съблекалнята, но те са тема за друг разговор. Към момента позитивизмът на "Камп Ноу" намери своето отражение в първия официален мач за Барселона, който се случи през уикенда – "блаугранас" започна с победа 4:0 срещу Виляреал, а в герой се превърна 17-годишният Ансу Фати, който оформи дубъл и не получи наградата за Играч на мача само заради това, че не е пълнолетен. Малкият вълшебник също откри головата си сметка и всичко това е много е много положително, но за да бъде поддържано, успехът трябва да бъде развит.

Домакините са без Алварес, Бланко и Хунка, Гостите не могат да разчитат на Тер Щеген, Брайтвай и Умтити.

Изключително интересен двубой, с неясен изход. Философията на Селта се основава на открит и безстрашен футбол, независимо от статута на съперника. В същото време защитата на Барселона едва ли е станала по-силна от миналия сезон, което е предпоставка да видим голове от страна на домакините. От друга страна за каталунците важи правилото "нов сезон, нов късмет". "Блаугранас" е енигма, която тепърва ще бъде разплитана, за това и е можем категорично да кажем в каква кондиция се намира този колектив. Едно обаче е сигурно – дружината на Роналд Куман е по-класният отбор, разполага с по-качествени футболисти във всяка една линия и поне на този етап Барселона показва, че има желание да се върне към успехите. Ако пък Фати направи още един силен мач, това само ще засили надеждите и очакванията на каталунските фенове.

Всичко по-горе ни кара да очакваме резултатен сблъсък, в който класата ще вземе връх над ентусиазма.

Прогноза: Селта – Барселона 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Нето
   
Роберто
Пике
Ленгле
Алба
Бускетс
Де Йонг
Гризман
Коутиньо
Фати
Меси
Аспас
Мина
Мендес
Оласа
Юкушу
Тапия
Васкес
Араухо
Мурийо
Айдо
   
Вияр
 
Селта (Оскар Гарсия)

Обоснована прогноза: Селта - Барселона 2:3

  Сподели
320