Анонс на 4-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 4-ти кръг на Примера Дивисион

Реал Сосиедад – Валенсия
Дата: 29.09.2020 г.
Час: 20:00

След двете поредни равенства, с които започна новата кампания отборът на Реал Сосиедад, в предишния кръг баските постигна и първа победа. В него "синьо-белите“ спечелиха с 3:0 над новака Елче. Играчите на Иманол Алгуасил са 3-ти и имат 5 точки.

Разтърсваният от вътрешни проблеми състав на Валенсия записа изненадващо равенство преди няколко дни. "Прилепите“ завършиха наравно 1:1 при домакинството си на новака Уеска. "Лос че“ са с 4 точки и към момента са на 5-та позиция. Паулища, Солер и Мангала са аут.

Прогноза: Реал Сосиедад – Валенсия 3:1


Хетафе – Бетис
Дата: 29.09.2020 г.
Час: 22:30

Хетафе не успя да спечели втория си мач за кампанията и в него играчите на Хосе Бордалас извъртяха нулево реми на гости на Алавес. Кастилци са с 4 точки и към момента са 7-ми.

След като започна сезона с две поредни победи, в предишния кръг Бетис допусна и първа загуба. Тя дойде у дома и беше с 2:3 от шампиона Реал Мадрид. Играчите на Мануел Пелегрини успяха да осъществят обрат преди почивката, но през втората част "зелено-белите“ допуснаха две попадения, които ги лишиха от нещо в мача. Така севилци остават с 6 точки, но успяха да запазят лидерската си позиция. Гереро, Мартин и Камараса са контузени.

Прогноза: Хетафе – Бетис 2:2


Виляреал – Алавес
Дата: 30.09.2020 г.
Час: 20:00

Амбициозният отбор на Виляреал завърши на 5-то място през миналогодишния сезон в испанския елит. "Жълтата подводница“ отново показа постоянство под ръководството на Хавиер Кайеха. Въпреки това през лятото от ръководството на валенсианци решиха да назначат за старши-треньор опитния Унай Емери, а баският специалист обеща силни изяви както в Ла Лига, така и в европейските клубни турнири. В последния си мач Виляреал допусна първа загуба за сезона, отстъпвайки с 0:4 от Барселона. "Лос амарийос“ са 8-ми с 4 пункта Ману, Морено, Гера и Пеня са аут.

Алавес прекъсна серията от две поредни загуби, но баският тим отново не спечели. В последния си мач от Примера "синьо-белите“ завършиха 0:0 у дома срещу Хетафе. Алавес има само 1 точка и е на 19-то място.

Прогноза: Виляреал – Алавес 2:0


Ейбар – Елче
Дата: 30.09.2020 г.
Час: 22:30

Ейбар продължава да се задържа в елитната Примера Дивисион, като заслугата за това вече повече от пет години е наставникът Хосе Мендилбар. През миналогодишната кампания баските успяха да се спасят, въпреки че имаше моменти, в които бяха в близост и в опасната зона. Сега обаче Ейбар не започва добре новият сезон. До момента северняците имат само 1 точка и са в серия от две поредни загуби, последната от която бе с 1:2 у дома от Атлетик Билбао.

Новакът Елче трябваше да започне кампанията на гости на гранда Барселона, но двубоят беше отложен, седмица по-късно пък предстоеше гостуване на Севиля, но и този мач ще се проведе по-натам във времето. Прави впечатление, че в състава има редица аржентинци, които ще направят всичко възможно Елче да се утвърди в Ла Лига. Първият отпит на отбора беше не успешен и в него новаците отстъпиха с 0:3 у дома от Реал Сосиедад.

Прогноза: Ейбар – Елче 1:1


Атлетик Билбао – Кадис
Дата: 01.10.2020 г.
Час: 20:00

Амбициозният отбор на Атлетик Билбао допусна загуба с 0:2 от Гранада в първия си мач за сезона, но в следващия си двубой баските се поправиха и спечелиха с 2:1 гостуването си на Ейбар. "Лъвовете“ са 14-ти със своите 3 точки. На пръв поглед предстои лесен двубой за селекцията на Гайска Гаритано, който не може да разчита единствено на Ибай Гомес.

Кадис успя да се завърне в елита на испанския футбол, след като тимът беше 15 години в долните дивизии. Настоящият сезон е едва вторият за "лос амарийос“ в Примера за последните 27 години. Сега играчите на Алваро Сервера ще се опитат да запазят елитния си статут след края на предстоящата кампания. В първия кръг южняците отстъпиха с 0:2 у дома на Осасуна, а след това беше надигран Уеска със същия резултат. В последния си мач от първенството южняците паднаха с 1:3 у дома от Севиля.

Прогноза: Атлетик Билбао – Кадис 2:1


Севиля – Леванте
Дата: 01.10.2020 г.
Час: 20:00

Севиля се утвърди като водещ фактор в испанския футбол, а по всичко личи, че "рохибланкос“ вече са готови дори да се намесят в борбата за титлата. През миналогодишния сезон южняците завършиха на 4-то място с актив от 70 точки, но селекцията на Хулен Лопотеги успя отново да триумфира за рекорден шести път в Лига Европа. Евер Банега, Кяер и Лопес напуснаха, а новите в Севиля са Сусо, Родригрес и Ракитич. В първия си мач за новия сезон в Примера Севиля очаквано се справи на гости на новака Кадис, печелейки с 3:1.

Леванте стартира новия сезон в Примера с неприятна загуба от градския съперник Валенсия за крайното 2:4, но в последния си мач от шампионата "жабките“ се наложиха с 3:1 на гости на Осасуна. Хората на Пако Лопес са 12-ти с 3 точки.

Прогноза: Севиля – Леванте 4:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198