Атлетико ще започне с победа новия сезон


Н. Атанасов

Атлетико ще започне с победа новия сезон

Атлетико Мадрид – Гранада
Стадион: "Уанда Метрополитано“, Мадрид
Дата: 27.09.2020 г.
Час: 17:00

Атлетико Мадрид завърши миналогодишния сезон на 3-то място с актив от 70 точки, но "дюшекчиите“ не успяха отново да спечелят никакъв трофей. Сега Диего Симеоне започва своя 11-ти сезон начело на столичани, като Ел Чоло със сигурност е най-успешният треньор в историята на Атлетико, но мнозина специалисти считат, че аржентинецът вече се изчерпва. През последната кампания процентът на победите на Атлетико под ръководството на Симеоне за първи път спадна рязко на 48% (24 победи за 50 двубоя). "Лос колочонерос“ изпитваха затруднения в нападение, а до момента не са се подсилили на този фронт. Въпреки това, целта пред Атлетико ще е отново да се намеси в битката за титлата в Примера Дивисион.

Гранада се представи повече от убедително през миналогодишния сезон, когато андалуският клуб успя да се класира за евротурнирите. Южняците завършиха на 7-ма позиция в крайното класиране с актив от 56 точки, като определено може да се каже, че заслугата за това е на младия треньор на тима Диего Мартинес. В своята почти 90-годишна история съставът от едноименния град само два пъти е успявал да завърши по-напред в крайното подреждане. Сега обаче предстои по-трудното и със сигурност в щаба на Гранада си дават сметка, че ще трябва да затвърждават амбициите, които имат.

По всичко изглежда, че андалусци са готови да отговорят на това предизвикателство, тъй като започнаха новия сезон с успех с 2:0 у дома над коравия Атлетик Билбао, а преди седмица Гранада сломи и Алавес за крайното 2:1.

Атлетико е безпогрешен у дома срещу Гранада, като "дюшекчиите“ спечелиха своите пет последователни домакинства над андалусци на ниво Ла Лига.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Гранада 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Гранада (Диего Мартинес)
 
Силва
   
Фулкие
Санчес
Дуарте
Нева
Монторо
Мила
Ерера
Пуертас
Солдадо
Мачис
Феликс
Коща
Караско
Саул
Коке
Кореа
Лоди
Фелипе
Савич
Трипиър
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Гранада 2:1

  Сподели
302