Сетиен ще съди Барселона


Н. Гавазов

Сетиен ще съди Барселона

Бившият старши -треньор на Барселона Енрике Сетиен публикува изявление, в което се казва, че ще съди каталунския клуб, съобщи Football Espana.

Барселона формализира уволнението на Сетиен едва през тази седмица, месец след като той бе освободен от треньорските си задължения. Адвокатите на Сетиен ще поискат 4 милиона евро от клуба като компенсация. Сетиен заяви в изявление, че президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу никога не му е съобщил  условията на уволнението, камо ли да уреди въпроса с освобождаването.

В края на август се оказа, че Барселона все още не е уволнила официално Сетиен. За да потвърди оставката, треньорът изпрати факс до клуба и решението за това сега трябва да бъде взето в съдебната зала.

На 17 август пресцентърът на Барселона обяви оставката на Енрике Сетиен от поста му като старши- треньор на каталунския тим. Причината за оставката бяха незадоволителните резултати на клуба.

Сетиен пое Барселона на 13 януари 2020 г., замествайки уволнения Ернесто Валверде като наставник. Под ръководството на Сетиен каталунският клуб зае второ място в испанското първенство, а в Шампионска лига стигна до четвъртфиналите, в които загуби с 8:2  от Байерн Мюнхен.

  Сподели
100