Меси обяви, че остава в Барселона


Н. Гавазов

Меси обяви, че остава в Барселона

Нападателят на Барселона Лионел Меси направи официално изявление, в което обяви, че ще остане в клуба.

"Бях нещастен, исках да си тръгна. Не ми бе позволено да правя това, така че ще остана в клуба, за да не участвам в съдебни спорове.  

Казах на ръководството, включително на президента, че искам да напусна. Говорих с него за това през цялата година. Мислех, че е време да се отдръпна. Мислех, че клубът се нуждае от повече млади играчи, нови играчи и мислех, че времето ми в Барселона е приключило. Съжалявах много, защото винаги казвах, че искам да завърша кариерата си тук.

Беше много трудна година, търпях много на тренировки, на мачове и в съблекалнята. Всичко ми стана много трудно и дойде моментът, когато се замислих да търся нови амбиции. Това не се случи заради резултата в Шампионска лига срещу Байерн, не ... Мислех за това решение дълго време.

Казах на президента за всичко. Той винаги е казвал, че в края на сезона мога да реша дали искам да напусна или искам да остана и в крайна сметка той не е спази думата си", заяви Меси.

Ще припомним, че Меси преди това уведоми Барселона, че възнамерява да напусне, използвайки клаузата в споразумението, която му позволява да напусне отбора безплатно в края на сезона. От клуба заявиха, че 33-годишният аржентинец не е изпълнил условията за влизане в сила на клаузата.

Манчестър Сити и ПСЖ се готвеха да се борят за аржентинеца.

През миналия сезон Меси вкара 31 гола и даде 26 асистенции в 44 мача за Барселона във всички турнири.

  Сподели
193