Бартомеу отказал да подаде оставка


Н. Гавазов

Бартомеу отказал да подаде оставка

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отказал да подаде оставка по време на снощното заседание на Борда на клуба.

Напомняме, че събранието бе свикано спешно, заради изявеното желание на нападателя на отбора Лионел Меси да напусне "Камп Ноу". Според испанския журналист Херман Гарсия, някои от членовете на Борда призовали да се внесе вот на недоверие към президента Бартомеу, а някои са подали оставки в знак на несъгласие с политиката на ръководството.

По време на заседанието е бил показан факсът, с който Меси уведомил управата, че желае да активира член 24 от съглашението, позволяващо му в едностранен ред да разтрогне контракта и да напусне като свободен агент, независимо от опцията за откупване в размер на 700 милиона евро. По принцип тази опция е в сила до 31 май, но аржентинецът желае срокът на нейното действие да бъде продължен по презумпция, тъй като самият сезон се разтегли във времето заради ситуацията с коронавируса.

Именно по този въпрос е възникнал спор между членовете на Борда - дали да се борят с всички средства за футболиста, опирайки се на всякакви юридически прийоми или да безпрекословно да приемат условията на играча.

В крайна сметка се стигнало до решение да се изпрати съответен факс, чрез който да се уведоми Лео, че ръководството на клуба желае да го остави в клуба до края на кариерата му.

  Сподели
138