Барселона съобщи, че Меси иска да напусне


Н. Гавазов

Барселона съобщи, че Меси иска да напусне

Барселона съобщи, че в документ, изпратен до клуба от нападателя Лионел Меси, се споменава клауза, която му позволява да напусне безплатно в края на сезона, съобщава The Telegraph.

От клуба обаче заявиха, че срокът за активиране на възможността за прекратяване на договора изтича през юни, така че Барселона ще потърси правен съвет.

Напомняме, че Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Интер проявяват интерес към аржентинеца. По-рано испански източници съобщиха, че каталунският клуб не възнамерява да пуска футболиста за по-малко от 700 милиона евро, които са записани като опция за откупване на договора, т.е. Барселона ще се съди с Меси, ако той реши едностранно да разтрогне съглашението.

През миналия сезон 33-годишният Меси участва в 44 мача във всички турнири, в които стана автор на 31  гола и 26 асистенции. Договорът на играча с клуба е валиден до лятото на 2021 година. Нападателят е възпитаник на Барселона и голмайстор в клубната история. Като част от Барселона Меси спечели Шампионска лига четири пъти.

  Сподели
520