Барселона първо ще продава, а след това ще купува


Н. Гавазов

Барселона първо ще продава, а след това ще купува

Вицепрезидентът на Барселона по икономическите въпроси на клуба Жорди Моикс обяви, че новият "Камп Ноу" ще бъде завършен след пет години.

"Ако одобрим финансирането през този сезон, който ще започне през септември и започнем работа през следващото лято, ще говорим за откриване на стадиона през 2025 г. Ако всичко е изпълнено, виждам го на тази дата. Много е късно", заяви Моикс.

"Към момента е ясно, че американската банка Goldman Sachs остава готова да финансира операцията, става дума за 30-годишен заем, все пак пандемията няма да продължи 30 години. Но кризата ще окаже голямо внимание върху икономиката. Истината е, че бюджетните 1.047 милиарда няма как да бъдат достигнати, загуби ще имаме. Приходите до момента паднаха с 20%.

Това намаление на доходите се получава, наред с други неща и от билети, като се има предвид, че мачовете се провеждат при затворени врати и от отсъствието на туристи в магазините и музеите на Барселона . В момента изчисляваме, че зрители няма да има не само до края на тази година, но и в началото на следващата.

Относно трансферите, на първо място трябва да гарантираме устойчива икономика. Съгласихме се, че първо трябва да осъществим изходящи трансфери и след това да помислим за входящите. Към момента имаме 33 или 34 футболисти. Идеята е да преминем към отбор с по-малко футболисти. В настоящата икономическа ситуация най-важното нещо е оцеляването. Работим със среден сценарий на прогноза, т.е. очакваме, че нещата ще се запазят по този начин до януари", завърши вицепрезидентът.

  Сподели
192