В Барса готвят вот на недоверие към Бартомеу


Н. Гавазов

В Барса готвят вот на недоверие към Бартомеу

Група членове на Барселона са предприели инициативата да обявят вот на недоверие към президента Хосеп Мария Бартомеу и неговия Борд на директорите поради неправилно управление на клуба, съобщи ESPN.

Преди това обаче инициаторите ще трябва да съберат подписите на 15% от членовете на клуба за 14 дни, тоест около 17 хиляди подписа. Едва след това въпросът за недоверие ще бъде поставен под формата на референдум пред всички членове на клуба. За да бъдат насрочени предсрочни избори, ще е необходимо съгласието на над 101 хиляди гласа от 154 хиляди членове на Барселона.

Групата на инициаторите признава, че при настоящите обстоятелства ще бъде трудно да се извърши преврат, но говорител на групата заяви, че състоянието на клуба не им оставя друг избор.

"Знаем, че работим срещу редица фактори. Знаем, че може да не получим достатъчно подписи, защото феновете не могат да присъстват, тъй като сме в разгара на пандемията, но изборите все още предстоят следващата година. Но ние наистина искаме да продължим напред с този вот на недоверие. Това е нивото на негодувание, което сега чувстваме. Ръководството на клуба е неприемливо", заяви член на инициативния комитет.

През последните месеци Бартомеу и неговото управление са подложени на все по-голям натиск. Те бяха обвинени в наемането на компания, която да дискредитира кандидатите за президент и бивши и настоящи играчи в социалните медии по-рано тази година.

През април пък 6 членове на Борда подадоха оставка, за да протестират срещу ръководството на клуба.

  Сподели
322