Барса поне финишира добре


FUTBOL-TV

Барса поне финишира добре

Детронираният шампион Барселона изпрати Ла Лига с разгромна победа - 5:0 като гост на Алавес в среща от последния кръг. Мачът беше протоколен, тъй като Реал Мадрид стана шампион в предния кръг, по същото време а баските се спасиха и на теория. Лионел Меси отбеляза два гола за Барса (34 и 57) и се отличи с асистенция. Ла Пулга подобри рекорда на Чави Ернандес за асистенции в един сезон, добавяйки голов пас номер 21.

През първата част Барселона на практика реши всичко в мача, отбелязвайки 3 гола и добавяйки към тях също толкова удари в гредите зад вратаря на домакините. Тийнейджърът Ансу Фати даде аванс на гостите в 24-тата минута, когато засече от воле центриране на Лионел Меси. В 34-ата Рики Пуч подаде към Меси в наказателното поле, а Ла Пулга с лекота финтира вратаря и насочи в мрежата.

Малко преди почивката, след като гостите разпиляха отбраната на Алавес и Луис Суарес се разписа с глава след подаване на Жорди Алба.

Барселона продължи да доминира и след почивката, макар темпото да поспадна. Все пак гостите от Каталуня успяха да вкарат още два гола, дело на Семедо и Меси.

След този мач Барселона има 20 дни преди подновяването на Шампионската лига. На 8 август тимът играе с Наполи в мач реванш от 1/8-финалите след 1:1 в първата среща.

  Сподели
93