Алавес - Барселона: Каталунците ще завършат със загуба


Н. Гавазов

Алавес - Барселона: Каталунците ще завършат със загуба

Алавес - Барселона

Стадион: "Естадио Мендисороса"

Дата: 19.07.2020 г.

Час: 16:00

Съдия: Хуан Мартинес

Алавес и Барселона ще открият последния кръг от Примера дивисион. На практика тази среща е без никакво турнирно значение. Баските изпълниха своята задача по оцеляването си в испанския елит, а каталунците не успяха да защитят титлата и вече всички мисли са свързани с реванша с Наполи в Шампионска лига. Двубоят обаче е изключително любопитен от позицията на почитателите на залозите. Защото по традиция гостите са фаворити в мача, но дали пък този двубой не е добра възможност да бъде потърсена изненадата, а и тръпката от риска?

Алавес скъса нервите на феновете си, когато записа шест поредни загуби след победата в баското дерби. Хората на Хуан Мунис при това вкараха само един гол в тези шест мача, а допуснаха 13 попадения и всички почитатели на "Бабасорос" вече виждаха как тимът се носи с крайцерска скорост към Сегунда дивисион. Равенството с хита на сезона Хетафе и победата на гости на Реал Бетис обаче обърнаха ситуацията. Именно тези два двубоя измъкнаха тима от опасната зона и сега Алавес спокойно може да се наслаждава на домакинството си на именития си съперник и да мисли за следващата кампания.

За Барселона се изписа много. Този сезон е емблематичен  и ще влезе в историята като показателен за некадърността на ръководството на клуба. Най-напред бе уволнен Ернесто Валверде в период, в който не се виждаше по какъв начин каталунците ще отстъпят първото място в Лигата, а на мястото на човека, донесъл две титли бе назначен Кике Сетиен, чиито качества по никакъв начин не съответстват на класата на клуба. За да бъде пълна трагедията, бяха похарчени 18 милиона евро световно неизвестен нападател, с което Ла Масия получи пореден удар след погрома над най-великата академия в света. В добавка, клубът се разделя с перспективния Артур, а на негово място пристига футболист, достигнал своя капацитет на развитие. И резултатът не закъсня - Барселона играе лошо, не успя да спечели важни мачове и подари титлата на Реал Мадрид. Сега погледът на всички от "Камп Ноу" е вперен в Шампионска лига, но все по-силно е усещането, че "блаугранас" ще се препъне още в реванша с Наполи.

Домакините са без Дуарте, Пачеко и Ели. По-интересна е ситуацията при гостите. Само 16 играчи ще се подготвят за предстоящия двубой. Извън групата са защитниците Жерар Пике и Хуниор Фирпо, както и халфът Иван Ракитич. Всички те изтърпяват дисквалификация. Срещата ще пропуснат и защитникът Самуел Умтити, крилото Усмане Дембеле и нападателят Антоан Гризман. Полузащитникът Артур Мело също няма да играе.

Както казахме, интересен двубой от гледна точка на това, че всички букмейкъри и специалисти отдават своите предпочитания на Барселона. Но така бе и преди мача с Осасуна в миналия кръг, а знаем какво се случи. По-голяма ли ще е мотивацията на "блаугранас" сега? А дали домакините няма да се опитат да блеснат срещу именития си съперник, да се надскочат и да влязат в историята с първа победа над Барселона?

Прогноза: Алавес - Барселона 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Кике Сетиен)
 
Нето
   
Роберто
Араухо
Ленгле
Алба
Видал
Бускетс
Де Йонг
Меси
Суарес
Брайтвайт
Сайнц
Перес
Видал
Понс
Пина
Гарсиа
Марин
Лагуардиа
Магалан
Агуерегарабиа
   
Хименес
 
Алавес (Хуан Мунис)

Обоснована прогноза: Алавес - Барселона 2:1

  Сподели
373