Сетиен: Трябва да продължим да се самоусъвършенстваме


Н. Гавазов

Сетиен: Трябва да продължим да се самоусъвършенстваме

Старши-треньорът на Барселона Енрике Сетиен изрази мнението си за поражението с 2:1 от Осасуна в мач от 37-ия кръг на Примера дивисион, а също така коментира думите на капитана на каталунците Лионел Меси, че на отбора му липсва стабилност.

"Ние бяхме далеч по-добри от Осасуна. Фактът, че те вкараха два гола, показва прекомерен късмет. Усещането е  за пълна тъга и разочарование. Поражението е несправедливо, но загубихме титлата не в днешната среща, а в други мачове, които бяхме задължени да спечелим", заяви Сетиен.

След мача Лионел Меси се изказа остро, обяснявайки, че трябва да се променят много в играта в Барселона. Затова репортерите зададоха на треньора въпрос дали ще бъде уволнен след домакинското поражение от Осасуна в навечерието на Шампионската лига.

"Ще бъда ли треньор на Барселона за Шампионска лига? Надявам се, но не знам ... Съгласен съм с някои от думите на Меси. Трябва да сме самокритични и да продължим да се усъвършенстваме. Ще загубим ли от Наполи, ако играем така? Имахме 10 корнера, ако бяхме вкарали поне един, резултатът щеше да е различен. Има неща, които трябва да подобрим, но има и неща, които направихме добре.

След Алавес ще имаме няколко почивни дни, отборът ще се върне отпочинал и трябва да се подготвим за Шампионска лига възможно най-добре, подобрявайки това, което направихме грешно. Самокритиката трябва да идва от всички. Аз съм отговорен за всичко, което се случва. Убеден съм, че ще бъдем различен отбор с най-различно отношение и ще посрещнем Шампионска лига с положително отношение“, обясни треньорът.

  Сподели
233