Бартомеу: Сетиен ще тренира Барса през следващия сезон


Н. Гавазов

Бартомеу: Сетиен ще тренира Барса през следващия сезон

Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу увери феновете, че старши- треньорът Кике Сетиен ще остане в клуба, а лидерът на отбора Лионел Меси ще удължи договора си с каталунците.

"Сетен ще ръководи Барселона през август по време на Шампионска лига. Следващия сезон той ще бъде треньор на отбора, възнамеряваме да изпълним договора му до края. Говорихме, говорим и ще говорим с Меси за неговия договор. Той ще завърши кариерата си в Барселона. Не се съмнявам, че споразумението ще бъде удължено.

Лаутаро? Обсъждахме прехода му с Интер, но след края на сезона ще осмислим всичко. Шави? Той със сигурност ще бъде треньор на Барселона в бъдеще, но не и в момента. Оставаме с Кике", заяви Бартомеу.

По-рано радиостанцията Cadena SER съобщи, че Лионел Меси отказва да поднови договора с Барселона и ще напусне клуба догодина.

Новината за потенциалното напускане на аржентинеца е свързана с редица скорошни скандали, в които клубът се забърка и слабите перспективи на каталунците през следващите години. Договорът с Лионел изтича през лятото на 2021 година. Той имаше възможността да го прекрати предсрочно тази година.

  Сподели
159