Барселона спешно търси купувач на Коутиньо


Н. Гавазов

Барселона спешно търси купувач на Коутиньо

Барселона спешно търси купувач за полузащитника Филипе Коутиньо, чието напускане зависи от трансфера на нападателя Интер Лаутаро Мартинес.

Според ESPN, Мартинес вече е съгласувал с Барселона условията на личния си договор, но в момента каталунският клуб няма пари да купи Лаутаро.

Трансферът на Мартинес зависи от продажбите, които Барселона ще направи това лято, а напускането на Коутиньо може да донесе на испанския гранд по-голямата част от парите.

Високата цена и високата заплата на Филипе, както и икономическата криза правят клубовете от Висшата лига почти единствените реални претенденти за 28-годишния бразилец.

По-рано агент Киа Джурабчаян, представителят на Коутиньо, вече заяви, че клиентът му е заинтересован да се върне във Висшата лига след края на този сезон, който Филипе провежда под наем в Байерн Мюнхен.

Естествено, Барселона няма никакъв шанс да си върне онези 142 милиона паунда, за които Коутиньо бе купен от Ливърпул през януари 2018 г., но каталунците не се нуждаят от толкова много пари - договорът на Мартинес с Интер предполага обезщетение от 100 милиона паунда, но на "Камп Ноу"  очакват да се споразумеят за много по-малка сума за аржентинеца.

  Сподели
126