Атлетико си гарантира участие в ШЛ


FUTBOL-TV

Атлетико си гарантира участие в ШЛ

Атлетико Мадрид успя да стигне до трудна победа срещу Реал Бетис у дома с минималното 1:0. Двубоят бе от 36-ия кръг на Ла Лига, а през по-голямата част от второто полувреме "дюшекчиите“ бяха с човек по-малко.

Все пак Диего Коща успя да реализира победния гол четвърт час преди края. Яник Караско центрира от фаул в 74-ата минута и Диего Коща с глава направи 1:0. 

През първото полувреме две попадения на домакините не бяха зачетени след консултация с ВАР. В 23-ата минута Анхел Корея прати топката в мрежата, но после се видя, че преди това Маркос Йоренте е играл с ръка. Алваро Мората вкара в 37-ата минута, но се оказа че е бил в положение на засада.  

 В 57' Атлетико остана с човек по-малко, след като Ермосо бе изгонен заради нарушение в средата на терена, предотвратявайки опасна атака за Бетис. В крайна сметка Атлетико стигна до успеха.

След този успех "дюшекчиите" си осигуриха място в Шампионска лига. Атлетико си осигури трите точки и с актив от 66 се намира на 3-ото място във временното класиране в Ла Лига. Бетис пък остава на 13-ата позиция с 41 точки.

  Сподели
103