Барселона ще вземе трите точки срещу Валядолид


Н. Гавазов

Барселона ще вземе трите точки срещу Валядолид

Валядолид - Барселона

Стадион: "Хосе Сория", Валядолид

Дата: 11.07.2020 г.

Час: 20:30 ч.

Съдия: Антонио Лаос

Барселона продължава да преследва Реал Мадрид, който снощи постигна поредната си победа и отново дръпна с четири точки. Въпреки това каталунците ще пътуват до северозападната част на страната с мисълта за победа и надежда, че историческият съперник ще допусне поне две грешки в оставащите три кръга.

Домакин на шампиона ще бъде Валядолид, който има 39 точки и на теория е застрашен от Майорка. Разликата от 18-та позиция обаче е 7 пункта и на практика хората на Серхио обезопасиха оставането си в елитната испанска дивизия. "Бяло-виолетовите" не показват нещо изключително и не впечатляват с резултатите си (2 победи, 4 равенства и 2 загуби след рестарта), но активът отпреди паузата и грешките на конкурентите помогна на тима да остане сравнително далече от опасната зона.

Барселона подобри играта си след равенството с Атлетико и записа две победи, при които Антоан Гризман започна като титуляр, а това малко свали напрежението около тима. Но изоставането от Реал Мадрид е 4 точки, а до края остават три кръга - все по-малко са феновете, които вярват, че титлата ще бъде защитена. Очевидно е, че клубът е изправен промени през лятото, а босовете трябва да дадат отговор, бяха ли необходими промените през зимата - играта на тима не се подобри след смяната на Валверде, а на всичкото отгоре бе пропиляна преднината пред Реал Мадрид. Много е вероятно отборът да се провали и в Шампионска лига с оглед на бъдещите съперници и действията на футболистите като цяло.

Мичел от домакините е контузен. За гостите няма да играят Дембеле и Де Йонг, които лекуват травми, а Фати е наказан.

Валядолид едва ли ще играе отбранително, така че е напълно възможно да станем свидетели на открит футбол от страна на двата тима. Барселона остава фаворит в мача, въпреки че на гостите няма да е лесно, защото техните съперници не са под напрежение. Очакванията са за уверена победа на каталунците и скъсяване на дистанцията от Реал Мадрид.

Прогноза: Валядолид - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Кике Сетиен)
 
Тер Щеген
   
Роберто
Пике
Ленгле
Алба
Видал
Бускетс
Пуиг
Меси
Гризман
Суарес
Гуардиола
Вия
Плано
Хервиас
Еметерио
Алкарас
Гарсия
Санчес
Фернандес
Мояно
   
Масип
 
Валядолид (Серхио)

Обоснована прогноза: Валядолид - Барселона 0:2

  Сподели
276