Барса изхвърли Еспаньол от елита, за да остана в борбата за титлата


FUTBOL-TV

Барса изхвърли Еспаньол от елита, за да остана в борбата за титлата

Барселона записа минимална победа с 1:0 у дома срещу градския си съперник Еспаньол в среща от 35-ия кръг на Ла Лига. Така "папагалчетата" изпаднаха от елита.

Отборът на Руфете игра смело и сърцато, търсейки оставане в елита. Тер Щеген извади с шпагат опасен удар от малък ъгъл на Ембарба, а в края на частта кадърът на Реал Мадрид - Раул де Томас изведе от дълбочина Дидак, който проби, комбинира и тресна греда.

В началото на второто полувреме Барселона остана в намален състав. Появилият се след почивката Ансу Фати получи директен червен картон за груб фаул. Но минути по-късно и Еспаньол остана с десет човека, след като Пол Лозано бе също декориран в червено.

Десетина минути след началото на второто полувреме Барса откри резултата. Гризман чукна с петичка за Меси, чийто удар беше блокиран, но Луис Суарес направи успешна добавка отблизо.

Така Барселона спечели градското дерби и е само на точка от лидера Реал Мадрид, но тима на Зинедин Зидан е с мач по-малко. Загубата на "бяло-сините" пък подпечата и на теория изпадането им от елита.

  Сподели
113