Моуриньо: Правилата за мен са едни, а съвсем друг за останалите


Н. Гавазов

Моуриньо: Правилата за мен са едни, а съвсем друг за останалите

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде своя коментар за събитията по време на мача с Реал Сарагоса, който бе част от 15 кръг на Примера. Както е известно, благодарение на головете на Йозил, Роналдо и Ди Мария „белите" победиха с резултат 3:1 и запазиха дистанцията от две точки от лидера в класирането Барселона. Неприятното за "бланкосите" е, че заради натрупани картони, Алонсо и Марсело ще пропуснат следващият двубой на своя отбор срещу Севиля

„Мен не ме дразни ситуацията при протестите на Марсело. Има футболисти, които умеят да протестират и такива, които не умеят. Има треньори, които могат да останат на границата в техническата зона, има и такива, които не могат. Има треньори, които могат да имитират агресия има и такива, които не могат да я имитират. Има треньори, които в един мач могат да изчистят отбора си от картони, а има такива, които не могат да го направят. Ако Марсело вижда какво може да правят другите безнаказано, не мислите ли, че и той ще се опита да прави същото? Но мен ме дразни друго. Един е регламентът за Моуриньо, а съвсем друг за останалите. Това се отнася и за футболистите", заяви наставника на Реал Мадрид в интервю за Cadena Ser.

„Много лесно се показват картони на играчите на Реал Мадрид и много трудно се прави същото спрямо играчи на другите отбори. Но това е футбола и сега ние трябва да си отговорим на този въпрос. Не ми стигат контузените играчи, а и аз губя още двама заради натрупани картони. До този момент  проведохме само два мача, в които успях да разчитам на всичките си футболисти. Дано през януари нещата да се оправят и да бъдем по-ефективни. Сега най-важното е да победим отбор като Севиля, за да може да посрещнем коледната почивка с добри показатели и като цяло в добра ситуация", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
155