Барселона ще засили Еспаньол в Сегунда


Н. Гавазов

Барселона ще засили Еспаньол в Сегунда

Барселона - Еспаньол

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 08.07.2020 г.

Час: 23:00 ч.

Съдия: Хосе Мунуера

Барселона ще бъде домакин на Еспаньол в мач от 35-я кръг на Примера дивисион. При други обстоятелства духът на главното каталунско дерби вероятно щеше да се усеща повече, но в случая, освен липсата на публика, ще прибавим и това, че единият участник се бори за защита на титлата си, а другият почти сигурно ще изпадне в долната дивизия.

Каталунците се провалиха в последните дни на миналия месец, когато направиха две равенства с по 2:2 срещу Селта и Атлетико. Точно тогава лошите спортни резултати бяха съпроводени и със съобщения за проблеми в съблекалнята. Твърдеше се, че играчите вече не вярват на своя треньор, заговори се за смяна на Кике Сетиен, а в добавка се появиха слухове, че Гризман може да напусне клуба. Всичко това обаче изчезна много бързо с победата над Виляреал с 4:1 в миналия кръг. Този мач се превърна в своеобразен вододел на цялата ситуация около шампионите - каталунците показаха добра игра и не оставиха съмнения в превъзходството си над съперника, Гризман започна като титуляр и бе похвален от Сетиен след срещата, слуховете за проблеми в съблекалнята изчезнаха, а президентът Бартомеу подкрепи треньора. Разликата от 4 точки от лидера Реал Мадрид обаче остава и с оглед на оставащите двубои до края, задачата на Барселона да защити титлата си изглежда много трудна. А това означава, че каталунците ще се бият във всеки мач, надявайки се на грешка от страна на конкурента.

Еспаньол започна отлично рестарта на сезона - с победа над Алавес. Дори равенството на гости на Хетафе може да се приеме като частичен успех. След това обаче "папагалите" се сринаха и записаха пет поредни загуби, което не само, че ги изпрати в опасната зона, но и ги закотви на последното място в таблицата. Единственият положителен момент в представянето на хората на Абелардо е това, че еспаньолци се бориха във всеки един двубой, без значение от класата на съперника и във всяка една среща бяха близо да вземат нещо от мача. За съжаление това не се случи и сега тимът се намира на 11 точки от спасителния бряг, т.е. загуба утре вечер ще означава, че Еспаньол ще започне новия сезон в по-долната дивизия.

Домакините са без контузените Дембеле, Де Йонг и Умтити. Калери е наказан от гостите.

Фаворитът в мача е ясен. Какъвто и аргумент да търсим в подкрепа на Еспаньол, точно сега няма как да го намерим. Очакванията са за уверена победа на "блаугранас", което означава, че "папагалите" ще изпаднат от елита.

Прогноза: Барселона - Еспаньол 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Еспаньол (Абелардо)
 
Лопес
   
Лопес
Еспиноса
Кабрера
Вия
Рока
Лопес
Мелендо
Дардер
Ембарба
Томас
Суарес
Гризман
Меси
Роберто
Бускетс
Видал
Алба
Ленгле
Пике
Семедо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Кике Сетиен)

Обоснована прогноза: Барселона - Еспаньол 3:0

  Сподели
243