Бартомеу: VAR помага на един отбор


Н. Гавазов

Бартомеу: VAR помага на един отбор

Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу оцени работата на съдиите в мача между Атлетик и Реал Мадрид от 34-ия кръг на Ла Лига.

"Видях края на второто полувреме в Билбао. Поредната победа на Мадрид и искам да повторя посланието си: Имам неприятно усещане, защото това е най-добрата лига в света, а VAR не е на висота и оказва влияние върху някои резултати. Изглежда, че VAR винаги предпочита един отбор.

Въпреки че някои от нашите резултати не бяха добри, системата на VAR  бе несправедлива и пострадаха няколко тима. Разговаряхме с Кралската испанска федерация по футбол.

Системата VAP трябва да помага на съдиите, но всички видяхме много образи и моменти, в които системата не беше справедлива. Реал Мадрид е напред в разговорите за съдийство. В една и съща ситуация Мадрид получи дузпа, а Атлетик - не",  заяви Бартомеу.

Напомняме, че единственият гол в мача Атлетик - Реал Мадрид бе отбелязан в средата на второто полувреме. Негов автор стана капитанът на гостите Серхио Рамос, който реализира дузпа. Първоначално съдията показа, че няма да посочи "бялата точка" след сблъсък между Марсело и защитник на домакините в наказателното поле на баските, които дори настояваха за отсъждане на фаул в атака, но след това реферът промени решението си. В 76-та минута Рамос настъпи Раул Гарсия, който падна в наказателното поле на Реал Мадрид, но съдията подмина нарушението.

  Сподели
299