Дузпа помогна на Реал Мадрид в преследването на титлата


FUTBOL-TV

Дузпа помогна на Реал Мадрид в преследването на титлата

Реал Мадрид записа минимална победа с 1:0 като гост на Атлетик Билбао в мач от 34-ия кръг на Ла Лига. В герой отново се превърна Серхио Рамос, който отбеляза от дузпа в 73-ата минута. До гола се стигна след грешка на Дани Гарсия в 70-ата минута, която даде нужния тласък. Футболистът на Атлетик настъпа Марсело в наказателното поле и след намесата на ВАР реферът посочи бялата точка. Рамос отново не сгреши и тимът на Зидан взе аванс от 1:0.

В 74-ата минута Серхио Рамос настъпи Раул Гарсия в наказателното поле, но ВАР системата не даде сигнал за това нарушение. Ситуацията пък отключи куп коментари в социалните мрежи. Малко преди края на срещата Карим Бензема пропусна добра възможност да успокои феновете на тима с втори гол.

С тази победа Реал запази преднината си пред Барселона 4 кръга преди края на шампионата - 77 точки срещу 70. Довечера от 23 ч. каталунците гостуват на Виляреал. Атлетик Билбао пък не успя да се изкачи в топ 7 и към момента е на 8-ма позиция с 48 точки, на две зад седмия Реал Сосиедад и на 4 от шестия Хетафе.

  Сподели
437