Атлетико ще изхвърли Барселона от борбата за златото


Н. Гавазов

Атлетико ще изхвърли Барселона от борбата за златото

Барселона - Атлетико

Стадион: "Камп Ноу"

Дата: 30.06.2020 г.

Час: 23:00 ч.

Съдия: Алехандро Хернандес

Барселона посреща Атлетико Мадрид в мач от 33-я кръг на Примера дивисион. По традиция това е една от срещите в испанския футбол, която се радва на голям интерес и привлича вниманието не само на феновете на двата отбора. Сега обаче интересът е още по-голям, защото каталунците се намират в криза, докато столичани са в отлична игрова кондиция и днешният мач почти може да реши въпроса с титлата в Примера дивисион.

Барселона два пъти за последните три кръга направи равен, заради което пропусна Реал Мадрид пред себе си. В миналия кръг хората на Кике Сетиен не успяха да победят бойкия тим на Селта и дори пропуснаха два гола от галисийци, а в пресата се появиха съобщения, че лидерите на шампиона са недоволни от решенията на своя треньор. Впрочем и с невъоръжено око може да се забележи, че "блаугранас" има проблеми. Те възникнаха още през зимата, с безумната смяна на Ернесто Валверде и продължиха до паузата в началото на март, но сега избуяха с по-голяма сила.  Дори победите над Атлетик и Леганес няма как да ни убедят, че всичко е наред в лагера на каталунците. А до края на кампанията остават само шест кръга, през които Барселона трябва да заличи изоставането си от две точки от Реал Мадрид. Трудна задача, с оглед на програмата на двата отбора и игровата форма на все още действащия шампион.

Атлетико се намираше на шесто място преди възобновяването на сезона, но хората на Диего Симеоне успяха да преобърнат събитията и в рамките на пет мача да се изкачат на трета позиция в таблицата за класиране. Като изключим равенството в Билбао, "дюшекчиите" спечелиха останалите си четири срещи и вече са с 4 точки пред третия Севиля и на 6 пред петия Хетафе. Според анализатори и специалисти, в сферата на фантастиката ще бъде евентуално пропадане на Атлетико, така че спокойно можем да твърдим, че Симеоне и компания почти изпълниха задачата за сезона - класиране за Шампионска лига.

Дембеле и Де Йонг са контузени от домакините. Гостите са без наказаните Савич и Коке, като любопитното е, че столичани не можаха да обжалват дисквалификацията на испанеца, който получи абсолютно незаслужен жълт картон в срещата с Алавес.

Какво да очакваме от дербито? Едва ли ще видим нещо ново. Атлетико ще покаже типичния си футбол - строга отбрана и контраатаки. Барселона ще се опитва да намери път през защитата на съперника. Интересното тук е, дали каталунците ще се вземат в ръце на фона на слуховете около тима или Атлетико окончателно ще изхвърли каталунците от надпреварата за титлата, връчвайки златните медали на своя градски съперник.

Нашите предположения по-скоро са за второто, а причините за това са много - игровата форма на шампиона, треньорските качества на Сетиен, липсата на подкрепа от трибуните. Срещу всичко това застава един корав отбор, който знае как да пази вратата си и да руши играта, освен това има начело опитен треньор, умеещ да извлича максимума от играчите си.

Спокойно бихме препоръчали знак за равенство в този дуел, но няма да е изненада и ако гостите вземат трите точки.

Прогноза: Барселона - Атлетико 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Ариас
Хименес
Фелипе
Лоди
Нигес
Херера
Фелиш
Йоренте
Лемар
Коста
Гризман
Суарес
Меси
Ракитич
Бускетс
Видал
Алба
Ленгле
Пике
Семедо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Кике Сетиен)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетико 1:1

  Сподели
417