Реал с минимална, но важна победа - дръпна с две точки на Барса


FUTBOL-TV

Реал с минимална, но важна победа - дръпна с две точки на Барса

Реал Мадрид се изкачи еднолично на върха в Ла Лига. "Кралете" се възползваха максимално от грешната стъпка на Барселона и тази вечер надвиха с минималното 1:0 като гост последния Еспаньол. По този начин селекцията на Зинедин Зидан вече води с две точки пред "блаугранас", шест кръга преди края на Примера Дивисион.

Единственият гол падна в края на първта част. В 45-тата минута центриране в наказателното поле на Еспаньол предизвика хаос пред вратата на Диего Лопес, а няколко футболисти на Реал не успяха да се възползват и да вкарат. Секунди по-късно обаче мадридчани откриха резултата след брилянтен пас с пета на Бензема към Каземиро, който вкара на празна врата - 0:1.

Второто полувреме започна с точен удар на Ву Лей. Китаецът не успя да й придаде сила и Куртоа се справи. С течение на времето Еспаньол се опита да изравни, но Куртоа спаси удар на Томас. До края Реал не допусна сериозно положение пред вратата си и заслужено си взе победата и трите точки. Така "белите" дръпнаха с две точки на Барселона в битката за шампионската титла.

  Сподели
187