Барселона ще се препъне в Галисия


Н. Гавазов

Барселона ще се препъне в Галисия

Селта - Барселона

Стадион: "Балаидос", Виго

Дата: 27.06.2020 г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Гилермо Фернандес

Аутсайдерът Селта приема Барселона в мач от 32-я кръг на испанската Примера. Отборът, който води борба за оцеляването си, ще се срещне с действащия шампион на страната и претендент за златото. На първо четене изглежда, че няма особена интрига в този сблъсък заради разликата в класите на съперниците, но това е заблуда. По традиция пътуванията до Виго са мъчения за каталунците, освен това галисийци набраха добър ход. И всичко това във време, през което Барселона не блести.

Селта определено облекчи живота си в контекста на борбата за запазване на елитния си статут, но работата все още не е свършена, защото критичното 18 -то място е само на седем точки. Оскар Гарсия и хората му започнаха подновяването на сезона с домакинска загуба от Виляреал, но след това тимът постигна две победи и едно равенство, като единият от успехите бе на терена на Реал Сосиедад. При това Селта по-казва добър футбол, а играчите демонстрират борбеност и силна мотивация.

Барселона продължава битката за титлата, но след препъването в Севиля и успехите на Реал Мадрид, сега каталунците изглеждат като аутсайдери в тази надпревара. Разбира се, ситуацията би могла да се промени, ако историческият съперник се препъне, но с оглед на изключителната форма на мадридчани и календара на отбора, фаворит в надпреварата е Реал Мадрид. В добавка, слуховете за Артур само показват хаоса, който цари в клуба, което няма как да не се отразява и на съблекалнята.

Домакините не могат да разчитат на Алварес и Хунка, които са в лазарета. По-сериозна е ситуацията в лагера на гостите. Дембеле и Де Йонг са контузени, а Бускетс е наказан. Под въпрос е Серхи Роберто. На практика Кике Сетиен не може да разчита на двама в центъра на терена, а това вече е проблем.

Интересен мач се очаква на "Балаидос". Обикновено аутсайдерите играят отбранително срещу грандовете и се надяват на равенство, но това не важи за Селта. Този отбор действа много смело, не паркира "автобуса" и се старае да показва целия си атакуващ потенциал.

Очакванията са за открит футбол, за много положения за гол и разбира се, на голове. Барса се нуждае от задължителна победа и Селта знае това, което означава, че домакините ще са готови да накажат съперника си във всеки един момент. Ще бъде горещо! Още повече, че "блаугранас" не е побеждавала тук от 2015 година.

Прогноза: Селта - Барселона 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Кике Сетиен)
 
Тер Щеген
   
Семедо
Пике
Ленгле
Алба
Видал
Ракитич
Артур
Меси
Суарес
Гризман
Аспас
Суарес
Рафиня
Оласа
Брадарич
Йокушлу
Васкес
Айду
Араухо
Мурильо
   
Бланко
 
Селта (Оскар Гарсия)

Обоснована прогноза: Селта - Барселона 2:2

  Сподели
278