Севиля измъкна точката от Валядолид


FUTBOL-TV

Севиля измъкна точката от Валядолид

Севиля и Реал Валядолид не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно - 1:1 в мач от 32-рия кръг на Ла Лига. Двубоят на "Рамон Санчес Писхуан" бе доста труден за домакините, тъй като гола за домакините дойде в края на мача, а негов автор бе Лукас Окампос. Голмайсторът за Валядолид пък бе Кико. 

Гостите откриха резултата в 25-ата минута. Мичел центрира от пряк свободен удар, а Кико с глава от близка дистанция даде предимство на Валядолид. 

След почивката Мунир Ел Хадади вкара топката във вратата на Томаш Вацлик, но се стигна до намесата на ВАР и в крайна сметка голът не бе зачетен заради засада. Седем минути преди края съдията даде дузпа за нарушение на правилата на Хавиер Санчес. Зад топката застана Лукас Окампос, който изравни с изстрел в долния ляв ъгъл. 

След ремито Севиля е на четвърто място във временното класиране, което дава право на участие в Шампионска лига с 54 точки, а петият и шестият Хетафе и Виляреал имат съответно 49 и 48 точки и мач по-малко. Валядолид е на 14-ата позиция с 35 точки.

  Сподели
155