Реал с трудна победа, но измести Барса от първото място


FUTBOL-TV

Реал с трудна победа, но измести Барса от първото място

Реал Мадрид е новият лидер в Ла Лига. "Белите" спечелиха с 2:1 при гостуването си на Реал Сосиедад в двубой от 30-ия кръг на Ла Лига. "Кралете" събраха 65 точки, колкото има и Барселона. Реал обаче е с по-добри показатели от преките срещи между двата отбора и свали "каталунците" от първото място.

През първата част Карим Бензема имаше отлична възможност да се разпише, но ударът му беше спасен от вратаря на домакините. 

Винисиус спечели дузпа за "лос меренгес", която бе точно реализирана от Серхио Рамос в 50-ата минута. Малко по-късно Рамос напусна след удар в коляното от Исак. Тепърва ще става ясно колко е сериозна контузията на защитника. 

Малко по-късно Аднан Янузай вкара топката в мрежата, но попадение нямаше, тъй като имаше засада. В 70-ата минута Реал прекърши съпротивата на домакините, след като Бензема с елегантен удар матира стража на Сосиедад, а ситуацията беше разгледана и с ВАР, тъй като домакините имаха претенции за игра с ръка.

Към края домакините се вдигнаха и успяха да върнат едно попадение дело на Микел Мерино (83). Реал обаче запази преднината си и взе ценна победа в битката с Барса за шампионската титла.

  Сподели
109