Севиля препъна Барса


FUTBOL-TV

Севиля препъна Барса

Севиля препъна у дома шампиона и лидер в Барселона след 0:0 помежду им от 30-ия кръг на испанската Ла Лига. 

Луис Суарес отправи първия точен удар още в 3-ата минута, но не затрудни вратаря Томаш Вацлик. Отговорът на домакините дойде осем минути по-късно, когато Жул Кунде отправи изключително опасен диагонален удар от 15 метра, а сантиметри го разделиха от целта.

В 21-ата минута Кунде изби топката пред голлинията след прехвърлящ удар на Лео Меси, който две минути след това шутира от пряк свободен удар две минути по-късно, но Вацлик спаси.

Каталунците така и не можеха да стигнат до добри ситуации с изключение на два фаула пред наказателното поле. 

Секунди преди края на редовното време се получи грозно мелле след нарушение в полза на "синьо-червените". Лео Меси избута гневно Диего Карлос, но не получи картон. Последваха дърпания и бутания на Серхио Бускетс и Фернандо, които бяха декорирани в жълто. 

След почивката положенията отново бяха малко. В последните 15 минути беше интересно. Първо Луис Суарес свали топката с глава от втора греда, но не намери свой съотборник. При развилата се контраатака имаше отлични предпоставки успоредно голово подаване, ала Жорди Алба се намеси в точния момент с много важен шпагат.

В 91-ата минута Регилон можеше да донесе победата за домакините. Той така и не можа да повярва, че топката е достигнала до него пред вратата на Тер Стеген. Регилон стреля слабо и вратарят с лекота спаси.

  Сподели
265