Севиля - Барселона: Гостите ще пречупят коравите андалусци


Н. Гавазов

Севиля - Барселона: Гостите ще пречупят коравите андалусци

Севиля - Барселона

Стадион: "Хуан Санчес Писхуан", Севиля

Дата: 19.06.2020 г.

Час: 23:00

Съдия: Хосе Гонзалес

Барселона ще гостува на Севиля в мач от 30-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да вземе трите точки, което ще помогне на тима в борбата за титлата. Точките обаче са и не по-малко важни за андалусците, които преследват своите цели и вероятно ще са в битката за попадане в топ 4 до края на сезона.

Това прави днешната среща много важна, но и интересна дори за неутралните зрители, защото по традиция мачовете между Севиля и Барселона са били винаги резултатни, а освен това е известно, че андалусците по принцип са сред "любимите" отбори на Лионел Меси.

Хората на Хулиен Лопетеги  проведоха две срещи след карантината - в началото припомниха за испанския футбол с дерби с Бетис, което бе спечелено с 2: 0, а по-късно изпуснаха да победят Леванте, което обаче не повлия на класирането, защото конкурентите не можаха в пълна степен да се възползват изцяло от това. Сега Севиля се намира на трета позиция, на два пункта пред четвъртия Атлетико и на 4 точки пред Хетафе.

Що се отнася до Барселона, там всичко е просто - две победи, шест отбелязани гола, нула пропуснати попадения. Добрата новина е, че Меси е в страхотна форма, замесвайки се в четири от головете на каталунците (2 гола +2 асистенции). Барселона все още е на първо място в класирането и няма право да се препъва, защото Реал е на две точки и е готов да се възползва от всяко препъване на "блаугранас".

Кике Сетиен успешно върти състава, възползвайки се от пейката. Очаква се, че в центъра на защитата ще застанат Ленгле и Пике. Също така се предполага, че Луис Суарес ще започне от първите минути. Отсъстващи са Умтити и Дембеле.

Севиля няма кадрови проблеми, така че Лопетеги има възможност да използва най-доброто, с което разполага.

Интересни факти:

Барселона е вкарала не по-малко от 4 гола в последните три мача със Севиля.

Барселона спечели 7 от последните си 8 мача в Примера дивисион.

Барселона спечели 6 от последните 7 мача със Севиля във всички турнири.

Това ще е тежък двубой и за двата тима, които имат достатъчно качество в съставите си. Проблемът за домакините е, че те няма да разчитат на подкрепа от трибуните, което означава, че резултатът в мача ще се реши изцяло на терена. С оглед на по-голямата класа в състава на гостите, очакванията са, че те ще победят съперника си и в крайна сметка ще оставят Реал Мадрид на дистанция.

Прогноза: Севиля - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост

Стартови състави

Барселона (Кике Сетиен)
 
Тер Щеген
   
Семедо
Пике
Ленгле
Алба
Мело
Бускетс
Видал
Меси
Гризман
Суарес
Де Йонг
Ел Хадади
Окампос
Банега
Гудел
Хордан
Ескудеро
Кунде
Карлос
Навас
   
Вачлик
 
Севиля (Хулиен Лопетеги)

Обоснована прогноза: Севиля - Барселона 0:2

  Сподели
264