Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион

Гранада – Виляреал
Дата: 19.06.2020 г.
Час: 20:30

Гранада вече в седем поредни мача няма загуба. Във втория си двубой след подновяването на сезона "рохибланкос“ направиха 2:2 на гости на Бетис в регионален андалуски сблъсък, който премина през няколко късни обрата. Със спечелената точка играчите на Диего Мартинес са с 42 точки и са на 9-то място, като са на два пункта от предстоящия съперник, така че Гранада остава замесен за място в Лига Европа. Ерера, Кьойбашъ, Монторо, Кини, Мартинес и Лозано са аут.

Виляреал записа труден успех с 1:0 над гостуващия Майорка в двубой от 29-ия кръг на Ла Лига. Карлос Бака откри резултата в 15-ата минута, но заслугата за гола бе на Чъквуезе, който направи асистенцията. Островитяните могат да съжаляват, че не стигнаха поне до равенство, тъй като имаха доста положения и удариха две греди. Така, без да блести особено, "Жълтата подводница" си спечели трите точки и вече са на 7-ма позиция с 44 пункта. Торес, Сориано, Мори и Гера пропускат предстоящия двубой.

Прогноза: Гранада – Виляреал 2:2


Майорка – Леганес
Дата: 19.06.2020 г.
Час: 20:30

Новакът Майорка инкасира втора поредна загуба и общо 18-та до момента. Този път островитяните отстъпиха с 0:1 на гости на Виляреал, но имат за какво да съжаляват, че не стигнаха поне до равенство, тъй като имаха доста положения и удариха две греди. Клубът от Балеарските острови е в зоната на изпадащите и се намира на 18-то място, с актив от 25 пункта, което на две точки от спасението към момента. Райо е наказан, а Огосто и Кутре са с травми.

Леганес също допусна второ последователно поражение, след като в междинния кръг "лос пепинерос“ очаквано отстъпиха с 0:2 при визитата си на лидера Барселона. Възпитаниците на Хавиер Агире остават с 23 точки и са на последното 20-то място в подреждането. Родригес и Сиовас са наказани, а Шимановски е контузен.

Прогноза: Майорка – Леганес 1:0


Еспаньол – Леванте
Дата: 20.06.2020 г.
Час: 15:00

Еспаньол спечели нова важна точка в битката за оцеляване, макар и каталунците да се нуждаят от победи. През седмицата "папагалчетата“ извъртяха нулево реми на гости на амбициозния Хетафе. Играчите на Абелардо Фернандес продължават да са под чертата, заемайки предпоследното 19-то място, с 24 точки и са на три от спасението. Еспиноса е наказан, а Томас и Корчия са с травми.

Леванте и Севиля не излъчиха победител в срещата помежду си от 29-ия кръг на Ла Лига. Мачът завърши при резултат 1:1, но гостите повече ще съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки. Секунди след началото на второто полувреме Лук де Йонг откри след подаване на Мунир. Андалусци изпуснаха победата в 88-ата минута. Вацлик не успя да изчисти добре топката и я прати в крака на Жоао Карлос, а след това кълбото се озова в мрежата на Севиля. "Жабките“ са 11-ти и имат 35 точки.

Прогноза: Еспаньол – Леванте 0:0


Атлетик Билбао – Бетис
Дата: 20.06.2020 г.
Час: 18:00

Атлетик Билбао записа второ поредно равенство. Този път "лъвовете“ не успяха да се справят при гостуването си на застрашения от изпадане отбор на Ейбар, а срещата завърши 2:2 и премина през няколко обрата. Баските са 10-ти и са с 39 точки на сметката си. Всички в редиците на домакините са на разположение за предстоящия мач.

Бетис стигна до късен обрат в последните 10 минути при домакинството си на Гранада и точно, когато тимът се виждаше победител, допусна попадение от дузпа в добавеното време за крайното 2:2. "Зелено-белите“ са на 14-то място и имат 34 пункта. Гарсия, Хуанми и Сидней са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Бетис 3:1


Хетафе – Ейбар
Дата: 20.06.2020 г.
Час: 20:30

Хетафе записа трети пореден двубой без победа в Примера, като в случая за столичани това е последователна грешна стъпка в борбата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента играчите на Хосе Бордалас са на 5-то място и имат 47 точки, на две от Атлетико Мадрид. Кабако и Манойлович са с травми за Хетафе.

Ейбар спечели важна точка в битката за оцеляване. В междинния кръг баските направиха 2:2 в регионален сблъсък срещу Атлетик Билбао и сложиха край на серията от три поредни загуби. Така хората на Хосе Бордалас са 16-ти и имат 28 точки, но са само на три от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Хетафе – Ейбар 2:1


Селта Виго – Алавес
Дата: 21.06.2020 г.
Час: 15:00

Селта записа трето равенство за последните си пет мача в Ла Лига, като и този път галисийци направиха нулево реми, само че не гости на Валядолид. "Небесносините“ заемат спасителното 17-то място в таблицата, като са с 27 точки и са с две повече от Майорка, който е в опасната зона. Юнка и Алварес са аут.

Алавес прекъсна серията от три поредни мача без успех в Примера и през седмицата баските се наложиха с 2:0 у дома над амбициозния Реал Сосиедад. Баските имат 35 точки и са на 12-то място в колоната. Пачеко, Ели и Видал пропускат гостуването край бреговете на Атлантически океан.

Прогноза: Селта Виго – Алавес 1:1


Валенсия – Осасуна
Дата: 21.06.2020 г.
Час: 20:30

Валенсия продължава да се бори за място в европейските клубни турнири, макар и към момента тимът да е в серия от три поредни мача без успех в Примера. През седмицата "прилепите“ паднаха с 0:3 на гости на Реал Мадрид, а поражението ги остави с 43 точки, като "лос че“ са на 8-мо място в класирането. Паулища, Пичини и Гарай са с травми за селекцията на Албер Селадес.

Новакът Осасуна записа най-тежката си загуба от началото на сезона, след като в междинния кръг северняците бяха разбити с 0:5 у дома от Атлетико Мадрид. Възпитаниците на Хагоба Арасате са 13-ти и имат 35 точки. Латоре, Ронкаглия, Ибаньес, Барха и Авила са аут.

Прогноза: Валенсия – Осасуна 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
434