Атклетико вкара пет на Осасуна


FUTBOL-TV

Атклетико вкара пет на Осасуна

Атлетико Мадрид разби Осасуна с 5:0 като гост. в среща от 29-ия кръг на Ла Лига. Със завоюваната победа "дюшекчиите“ се настаниха на четвъртата позиция в таблицата, място, което им дава право за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Атлетико откри резултата в 27-ата минута, когато защитник на Осасуна изчисти лошо топката и я прати в краката на Жоао Феликс, който без забавяне стреля във вратата за 0:1. Останалите голове паднаха през втората част.

В 51-ата минута Кореа изведе отлично Диего Коста, който напредна и когато вратарят Рубен излезе, отклони встрани, за да може Феликс да се разпише отново. В последните десет минути столичани вкараха още три гола чрез Маркос Йорентe (80), Алваро Мората в 83-ата и Яник Ферейра-Караско в 88-ата минута.  При гола на Мората се наложи намеса на системата за видео повторения след съмнения за засада, заради което попадението първоначално бе отменено. След преглед обаче голът бе признат.

Така Атлетико Мадрид събра актив от 49 точки и излезе на 4-ото място в класирането, но е с мач повече от Реал Сосиедад, който дебне зад гъба му. Осасуна пък остава на 11-ата позиция с 35 точки.

  Сподели
141