Барса с трудна победа срещу опашкар


FUTBOL-TV

Барса с трудна победа срещу опашкар

Барселона победи с 2:0  опашкаря Леганес в мач от междинния 29-ия кръг в Ла Лига. Каталунците доста се поизмъчиха за трите точки, като през първото полувреме като по чудо не се озоваха в ролята на догонващи.

Първо в 11-ата минута отличен пас в наказателното поле получи Гереро, но ударът му с глава мина над вратата. Само 3 минути по-късно отново той бе на страхотна позиция в наказателното поле, но мерникът отново му изневери. 

В 42-рата минута Барселона успя да реализира с първия си опасен удар. Жуниор Фирпо се пребори за топката и тя стигна до Ансу Фати, който от границата на наказателното поле видя пролука и изненада вратаря с удар по земя за 1:0. Барса стигна до втори гол в 65-ата минута, но той бе отменен след намеса на ВАР. Меси изведе току-що влезлия Семедо зад защитата, той центрира успоредно към Гризман, който технично прати топката в далечния ъгъл. Повторенията обаче показаха, че Семедо е бил в засада и резултатът остана непроменен.

В 67-ата минута Лео Меси беше съборен в пеналта. Съдията даде дузпа за Барса, потвърдена и от колегите му в стаята за видеонаблюдение. Меси не сгреши, отбелязвайки 21-ия си гол в шампионат. Гостите завършиха мача без треньор, след като Хавиер Агире бе изгонен секунди преди края.

Победата временно даде преднина от пет точки на Барса пред Реал Мадрид. В петък вечер “лос кулес" ще се изправят пред първия си голям тест след паузата - гостуване на третия Севиля.

  Сподели
113