Барселона - Леганес: Шампионът ще размаже аутсайдера


Н. Гавазов

Барселона - Леганес: Шампионът ще размаже аутсайдера

Барселона - Леганес

Стадион: "Камп Ноу"

Дата: 16.06.2020 г.

Час: 23:00 ч.

Съдия: Хуан Мартинес

Тази вечер Барселона ще се опита да направи поредната крачка към титлата, посрещайки на "Камп Ноу"един от аутсайдерите на Примера дивисион - Леганес.

В интерес на истината трябва да кажем, че каталунците имат голям късмет, че след подновяването на първенството имат за съперници отбори, борещи се за оцеляването си в елита. Точно от такива срещи има нужда колективът на Кике Сетиен след тримесечната пауза във футбола. В   тези мачове футболистите могат да изгладят своите връзки и да навлязат в игровия ритъм.  В миналия кръг "блаугранас" гостува на друг тим, който се опитва да се спаси - този на Майорка. Шампионите не дадоха никакъв шанс на съперника си, откривайки резултата още във втората минута и завършвайки мача с категоричното 4:0. Лео Меси потвърди добрата си форма с гол и две асистенции, а другите три попадения бяха дело на Алба, Брайтвайт и Видал.

Леганес се намира по-ниско от Майорка в таблицата за класиране - на 19-та позиция и е един от основните кандидати за напускане на испанския елит. Разбира се, шансове за спасение има, защото спасителният бряг е само на три точки. Но играта на отбора в първия мач след паузата буквално отчая и най-големите оптимисти. Грубите грешки в центъра на защитата, особено от Авазием и липса на реализация на положенията се оказаха пагубни в двубоя с Валядолид, който едва ли е разчитал, че ще спечели сблъсъка.

Барселона е без контузения Усман Дембеле и наказания Жорди Алба, което означава, че Хуниор Фирпо ще получи своя шанс. Гостите са без дисквалифицираните Димитриос Сиовас и Оскар, а също така без контузения Александр Шимановски.

Трябва ли да търсим интрига в срещата? Категорично не!  Аутсайдерът се нуждае от класна защита и бърз нападател за контраатака срещу грандовете , а Леганес не разполага с подобно нещо. Най -добре е колективът на Хавиер Агире да помисли за следващата  среща, която е срещу конкурента Майорка, а в днешния двубой да се постарае да  избегне тежка загуба. 

Съветът ни е да потърсим много голове в мача, чиста мрежа за домакините и поне един гол на Аржентинския вълшебник - тази комбинация би ни донесла чудесна печалба срещу минимален залог.

Прогноза: Барселона - Леганес 5:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост

Стартови състави

Леганес (хавиер Агире)
 
Куеляр
   
Росалес
Омеруо
Авазием
Силва
Перес
Рекио
Руибал
Ерасо
Асале
Герейро
Гризман
Суарес
Меси
Артур
Бускетс
Ракитич
Фирпо
Ленгле
Пике
Семедо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Кике Сетиен)

Обоснована прогноза: Барселона - Леганес 5:0

  Сподели
314