Барселона няма да се препъне срещу Майорка


Н. Гавазов

Барселона няма да се препъне срещу Майорка

Майорка - Барселона

Стадион: "Иберостар Естади"

Дата: 13.06.2020 г.

Час: 23:00 ч.

Съдия: Карлос Серо

Испанската Примера дивисион стана вторият топ шампионат от Европа, който бе възобновен и още в началото на рестарта е мачът на един от грандовете, който се готви да защити своята титла. Отборът на Кике Сетиен ще се отправи на гости на Майорка в мач от 28-я кръг на Ла Лига.

Каталунците излизат от карантината като лидери в класирането и пред "блаугранас" не стои друга задача на вътрешната сцена, освен да запазят тази позиция до края. През следващия месец и половина тимът ще играе на всеки три дни, така че много е важно как ще бъдат разпределени силите, за да може отборът да запази своята кондиция и същевременно да избегне травмите. До Шампионска лига има достатъчно време, а отпадането от Купата на страната се оказа много полезно за Барселона в наситения график. Към момента шампионите изпреварват Реал Мадрид с две точки, което означава, че всяка една грешна стъпка може да окаже своето влияние върху ситуацията в борбата за титлата.

До колко сериозен съперник е Майорка и колко тежко ще е това гостуване за "блаугранас"? На първо място трябва да отчетем факта, че всички отбори са в еднаква кондиция, но също така и не бива да очакваме футбол от висока класа още в първите срещи. Второ, не бива да пренебрегваме мотивацията на домакините, които се борят за оцеляването си в елита. Островитяните заемат 18-то място в таблицата за класиране, на точка от спасителния бряг и всеки пункт, особено срещу лидерите е от голямо значение. Ето защо очакванията от този двубой са, че Майорка ще даде битка на страшния си опонент и ще направи всичко възможно да не остане с празни ръце от срещата.

Относно кадровото състояние на съперниците, това на Барселона е по-добро. Лидерът и капитан на отбора Лионел Меси се завърна в строя след леката травма, която получи по време на тренировка. Относно Луис Суарес, според думите на Сетиен, уругваецът не може да проведе пълни 90 минути, но е достатъчно да започне мача в компанията на Гризман и Меси. Отсъстващи са Ленгле, заради наказание и Дембеле, който е в лазарета. Домакините са без Къртис и Адбену.

Въпросът с фаворита е ясен. Остава да видим до колко двата тима ще реализират потенциала си и дали лидерът няма да подцени аутсайдера.

Прогноза: Майорка - Барселона 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост

Стартови състави

Барселона (Кике Сетиен)
 
Тер Щеген
   
Роберто
Пике
Умтити
Алба
Ракитич
Бускетс
Де Йонг
Меси
Суарес
Гризман
Ернандес
Будимир
Кубо
Баба
Севия
Родригес
Гамес
Райола
Валиент
Росо
   
Рейна
 
Майорка (Висенте Морено)

Обоснована прогноза: Майорка - Барселона 1:3

  Сподели
495