Без победител в Билбао


Н. Атанасов

Без победител в Билбао

Атлетик Билбао – Атлетико Мадрид
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 14.06.2020 г.
Час: 15:00

Пандемията с разпространението на коронавируса настъпи в най-неподходящия момент за Атлетик Билбао. Баските бяха в серия от две поредни победи, като успяха да прекъснат негативната поредица от десет последователни мача без успех. В последния си двубой "лъвовете“ разбиха с 4:1 като гости Виляреал.

Атлетик е на 10-то място и има 37 точки. За предстоящия двубой наставникът на тима Гайска Гаритано не може да разчита на Лекуе. По време на принудителната пауза в Примера пък легендата на Билбао Арис Адруриц прекрати кариерата си.

Атлетико и Севиля поделиха точките в Мадрид след 2:2 в мач от 27-и кръг на испанската Ла Лига. Всички попадения бяха реализирани преди почивката, като и двата тима получиха по една спорна дузпа. Гостите откриха резултата на стадион "Уанда Метрополитано" още в 19-ата минута, когато нападателят Люк де Йонг се разписа. В 32-ата минута Неманя Гудел извърши нарушение срещу Алваро Мората в наказателното поле. След намесата на ВАР главният рефер посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката, за да изравни резултата. В 36-ата Жоао Феликс вкара за 2:1, а в самия край и Окампос бе точен. През второто полувреме "дюшекчиите" изиграха по-добри 45 минути, но с три сериозни пропуска пред вратата на Севиля и без нито един точно отправен удар.

Играчите на Диего Симеоне са 6-ти и имат 45 точки, като са с точка по-малко от Реал Сосиедад, който заема 4-ата позиция.

Върсалко и Витоло са контузени за гостите, а Феликс е наказан.

Прогноза: Атлетик Билбао – Атлетико Мадрид 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Трипиър
Хименес
Савич
Лоди
Саул
Партей
Караско
Йоренте
Коке
Коща
Уилиямс
Кордоба
Муняин
Раул Гарсия
Весга
Дани Гарсия
Берчиче
Мартинес
Алварес
Капа
   
Симон
 
Атлетик Билбао (Гайска Гаритано)

Обоснована прогноза: Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 1:1

  Сподели
210