Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион

Севиля – Бетис
Дата: 11.06.2020 г.
Час: 23:00

След неочаквана пауза от три месеца Ла Лига отново се завръща! Заради наложените мерки, свързани с предотвратяване разпространението на COVID-19, оставащите мачове до края на кампанията ще са пред празни трибуни.

Атлетико и Севиля поделиха точките в Мадрид след 2:2 в мач от 27-и кръг на испанската Ла Лига. Всички попадения бяха реализирани преди почивката, като и двата тима получиха по една спорна дузпа. Гостите откриха резултата на стадион "Уанда Метрополитано" още в 19-ата минута, когато нападателят Люк де Йонг се разписа след пас на Жоао Жордан. В 32-ата минута Неманя Гудел извърши нарушение срещу Алваро Мората в наказателното поле. След намесата на ВАР главният рефер посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката, за да изравни резултата. В 36-ата Жоао Феликс вкара за 2:1. Севилци стигнаха до точката след точно изпълнена дузпа на Окампос няколко минути по-късно. "Рохибланкос“ са 3-ти и имат 47 точки. Гудел е наказан за домакините, а Окампос е под въпрос.

Реал Бетис се наложи над гостуващия гранд Реал Мадрид с 2:1 в среща от 27-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха интересно първо полувреме, като чак в самия му край падна първия гол, въпреки положенията пред двете врати преди това. В 40-ата минута Сидней откри. Радостта на "зелено-белите" не трая дълго и в добавеното време столичани изравниха от дузпа, отсъдена за нарушение на Сидней срещу Марсело. През втората част също бе интересно. В 82-ата минута Кристиан Тейо се разписа, с което оформи и крайния резултат. Бетис е на 12-то място с 33 точки. Аут за голямото градско дерби е Хуанми.

Прогноза: Севиля – Бетис 2:2


Гранада – Хетафе
Дата: 12.06.2020 г.
Час: 20:30

Гранада първо записа две поредни победи, а сега отборът е в серия от две последователни равенства. Последното от тях беше на гости срещу Леванте за крайното 1:1. Андалусци са на 9-то място и имат 38 точки. Треньорът Диего Мартинес не може да разчита на Пуертас, Кини и Лосано.

Приятната изненада в Ла Лига до момента – Хетафе, завърши при изненадващо нулево реми у дома срещу непостоянния Селта. Равенството изхвърли засега столичани от Топ 4, като селекцията на Хосе Бордалас е на 5-то място с актив от 46 точки, с колкото е и Реал Сосиедад, но Хетафе е с по-лоши показатели. За визитата в Гранада има трима наказани в лицето на Максимович, Мата и Арамбари.

Прогноза: Гранада – Хетафе 1:2


Валенсия – Леванте
Дата: 12.06.2020 г.
Час: 23:00

Валенсия изигра два мача в седмицата преди да бъде преустановен шампионатът, но и в двата "прилепите“ не стигнаха до успех. Възпитаниците на Албер Селадес първо направиха 1:1 в Примера срещу Алавес. Равенството удари по амбициите на "лос че“ за място в Топ 4, като засега отборът е на 7-ма позиция и има 42 точки. През седмицата Валенсия отново падна от Аталанта и беше елиминиран на осминафиналите в Шампионската лига, като турнирът си остава голямата цел за "прилепите“ и за следващия сезон. Кондогбия, Гарай и Пичини пропускат градското дерби.

Леванте също направи равенство в последния си мач от първенството, завършвайки 1:1 у дома срещу Гранада. "Жабките“ имат 33 точки и са на 13-то място в колоната. Аут за градския сблъсък е Иван Лопес.

Прогноза: Валенсия – Леванте 3:2


Еспаньол – Алавес
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 15:00

Еспаньол допусна трета поредна загуба като гост. Този път "папагалчетата“ паднаха с 0:1 от новака Осасуна. Положението на каталунския клуб не става по-добро, тъй като играчите на Абелардо Фернандес все така продължават да заемат последното 20-то място и са с 20 точки, което към момента е на шест от спасението. Лопес е наказан, а Корчия е контузен.

Алавес записа второ поредно равенство в шампионата, като и този път баският клуб завърши 1:1, само че у дома срещу Валенсия. Северняците имат 32 точки и заемат 14-то място в таблицата. Хоселу е наказан за гостите.

Прогноза: Еспаньол – Алавес 2:1


Селта Виго – Виляреал
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 18:00

Борещият се за оцеляване отбор на Селта няма загуба вече в пет поредни кръга, като преди паузата в Примера галисийци направиха второ последователно нулево реми. Този път "небесносините“ поделиха точките при гостуването си на амбициозния състав на Хетафе. Селта е на спасителното 17-то място и имат 26 точки, но е само на точка от зоната на изпадащите. Серхио Алварес пропуска предстоящия двубой.

Виляреал инкасира трета поредна загуба в Ла Лига, като последното поражение беше най-малко очаквано за хората на Хавиер Кайеха. "Жълтата подводница“ допусна пълен обрат през втората част, за да отстъпи пред намиращия се под чертата отбор на Леганес за крайното 1:2. Виляреал е на 8-мо място и е с 38 точки. Пеня е наказан, а Сориано, Мори и Гера са с травми.

Прогноза: Селта Виго – Виляреал 1:1


Леганес – Валядолид
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 20:30

Леганес постигна едва пети успех от началото на сезона, след като в предишния кръг "лос пепинерос“ записаха малко очаквана победа над Виляреал след обрат за крайното 2:1. Така селекцията на Хавиер Агире вече има 23 точки, но все още е в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място. Шимановски е аут за домакините.

Валядолид допусна втора поредна загуба в Ла Лига. Този път клубът от едноименния град падна са 1:4 у дома от Атлетик Билбао. Поражението остави "виолетовите“ с 29 точки и вече са на четири от първия от отборите под чертата, а Валядолид е на 15-то място в класирането. Хубавите новини за гостите са, че няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Леганес – Валядолид 0:0


Реал Сосиедад – Осасуна
Дата: 14.06.2020 г.
Час: 23:00

Испанският шампион Барселона се добра до трудна домакинска победа с 1:0 над Реал Сосиедад в среща от 27-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси отбеляза единствения гол от спорна дузпа в 81-ата минута. Реал Сосиедад започна добре второто полувреме, като имаше няколко добри атаки на скорост, при които обаче не се получи финалното подаване. Няколко дни по-късно баските изиграха отложения си мач от първенството срещу Ейбар, като "синьо-белите“ спечелиха с 2:1 регионалния сблъсък. По този начин северняците достигнаха до 4-ото място във временното класиране, като имат 46 точки. Гевара е под въпрос за домакините.

Новакът Осасуна прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг се наложи с минималното 1:0 у дома над последния в класирането Еспаньол. Отборът от провинция Навара е с 34 точки и е на 11-то място в таблицата. Гарсия е наказан, а с контузии са Монкайола и Авила. Ерера, Ронкаглия, Ибаньес и Мерида са под въпрос.

Прогноза: Реал Сосиедад – Осасуна 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
369