Рамос: Моят гол срещу Атлетико промени историята на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Рамос: Моят гол срещу Атлетико промени историята на Реал Мадрид

Защитникът и капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос припомни важния си гол във финала на Шампионска лига 2013/2014 срещу Атлетико (4: 1). Рамос изравни резултата в компенсираното време на второто полувреме, а Реал вкара останалите три гола в продълженията.

"Знаехме, че Атлетико е много опасен, особено при статичните положения. Те разбраха, че трябва да се защитават добре и не им дават възможности да се докажат къде са силни. Не нервничехме, но бяхме много концентрирани по време на статичните положения, така че пропуснатият гол бе удар под дъха.

Времето изтичаше, когато спечелихме корнера, но аз винаги съм много оптимистичен човек и се борих докрай, докато имаше поне проблясък на надежда. Казвах си, че всичко не може да завърши така. Спомням си как мислех за баба и дядо си. В такива моменти откривам как да се мотивирам да се боря за всяка топка. Мисля, че надеждата ми помогна толкова перфектно да стрелям с главата, така че Куртоа не успя да спаси удара. Приятелят ми Лука Модрич изпълни отлично центриране и аз вложих цялото желание и надежда в удара. Голът обаче не бе отбелязан само от мен, но и от всеки фен на Реал Мадрид.

Този гол бе най-важният момент в моята кариера. Той промени не само историята на Реал Мадрид, но и моята кариера. Щастието от този момент е завинаги с мен. Той заема специално място в сърцето ми, защото това бе първата ми победа в Шампионска лига. Първият трофей винаги е малко по-сладък от останалите. След тази среща започна страхотна ера", заяви Рамос.

  Сподели
226