Дербито се провали, Барса се изгаври с Реал (видео)


Т. Михайлов

Дербито се провали, Барса се изгаври с Реал (видео)

Очакваното от цял свят супердерби на испанския футбол между Барселона и Реал Мадрид не се получи, тъй като каталунците се изгавриха с вечния си враг, побеждавайки го с 5:0. Чави, Педро, на два пъти Вия и Хефрен се превърнаха в палачи за “белия балет” и смачкаха самочувствието на Жозе Моуриньо.

Барселона започна по страхотен начин срещата и още в 6-ата минута Лео Меси прехвърли Касияс, но топката срещна в гредата. В 10-ата обаче резултатът бе открит с гол на Шави Ернандес, който се възползва от остър пас на Иниеста в пеналта и наказа слисаните столичани.

Реал отвърна с удар на Ди Мария, спасен от Валдес. В 18-ата минута Икер Касияс допусна груба грешка, която скърши надеждите на тима му. Давид Вия центрира ниско отляво и капитанът на “белите” изпусна топката. Зад него чакаше Педро, който от голлинията удвои.

В края на полувремето Реал погледна малко по-смело напред и в 35-ата минута Роналдо имаше добра възможност, но негов удар от фаул мина близо до вратата. Малко преди това в спречкване с Валдес португалецът бе декориран в жълто. Същото се случи и с Карвальо, който не издържа на провокация на Меси.

През второто полувреме вместо Реал да опита да стигне до нещо повече от тази загуба се стигна до истински разгром. Още в 55-ата минута резултатът стана класически след пас на Меси и прецизно завършване на Вия. При подаването остана леко съмнение за засада. Три минути по-късно Ел Гуахе вкара нов гол с удар между краката на объркания Касияс.

Изнервени от развоя на мача футболистите на Реал прибегнаха до груби действия, докато каталунците се забавляваха на терена. В 90-ата минута и Хефрен бе изпуснат на чиста позиция, унизявайки Мадрид с пети гол. В края Серхио Рамос бе изгонен и направи впечатлението за безсилието на Реал още по-голямо.

Победата изведе Барселона на две точки пред Реал Мадрид като за столичани това беше първо поражение през сезона.

Видео: Тук

  Сподели
247