Валенсия подаде жалба до УЕФА заради плановете на RFEF


Н. Гавазов

Валенсия подаде жалба до УЕФА заради плановете на RFEF

Валенсия е недоволна от това, че може да остане без евротурнири.

Във връзка с пандемията от  коронавируса европейските клубове обмислят всякакви сценарии в случай, че сезонът бъде отменен или не приключи. Испанската федерация по футбол (RFEF) не е изключение. RFEF разработи резервен план, ако сезонът не приключи, това се отразява на разпределението на местата в европейските турнири.

Испанската футболна федерация ще допусне Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад в Шампионска лига, ако Примера не поднови мачовете през този сезон. Такива сметки не са по вкуса на Валенсия, която сега се намира на седма позиция в първенството. При този сценарий "прилепите“ рискуват да загубят 50 милиона евро, което ще бъде сериозен удар за клуба. В същото време през последните два сезона в Шампионската лига Валенсия спечели над 60 милиона.

Ръководството на Валенсия се оплака от УЕФА и изпрати копие от жалбата до RFEF. Клубът смята, че президентът на Испанската федерация по футбол Луис Рубиалес няма правомощия да взема подобни решения.

Прави впечатление, че Атлетико може да получи специална покана за участие в главното състезание на УЕФА. Организацията има  предвид, че мадридският клуб игра на финалите в Шампионска лига през 2014 и 2016 година.

  Сподели
185