Артета разказа как е накарал да бъде отложен мачът със Сити


Н. Гавазов

Артета разказа как е накарал да бъде отложен мачът със Сити

Наставникът на Арсенал Микел Артета обясни защо е накарал  клуба си да отложи мача във Висшата лига срещу Манчестър Сити.

Планиран за 11 март, двубоят между Сити и Арсенал на "Етихад" бе първият, който беше отложен заради коронавируса. След само няколко дни, когато тестът на Артета за COVID-19 даде положителен резултат, Висшата лига обяви за  пауза на целия сезон.

Според Микел,  още преди да станат известни резултатите от неговия тест,  той осъзнал, че не може да рискува здравето на други хора.

"Или моят вирус не беше много силен, или имам доста добър имунитет.

В същия ден, когато ни казаха, че сме изложени на риск поради контакт със собственика на Олимпиакос, аз започнах да имам някои симптоми.

Чувствах огромна отговорност, защото знаех, че на следващия ден ще играем срещу Манчестър Сити. Вътре имах чувството, че нещо не е наред. Трябваше да се справим с това. Разговаряхме с Висшата лига, защото разбирахме, че можем да подведем хората.

Обадих се на клубния лекар и на нашия изпълнителен директор в дома си и им описах ситуацията. Казах, че имам симптоми. Някои от нашите играчи се свързаха с мен или със собственика на Олимпиакос, така че се съгласихме, че не можем да вземем това решение сами. Свързахме се с Висшата лига и Манчестър Сити, за да защитим всички. Взехме правилното решение", заяви Артета.

  Сподели
243