Четири клуба от Англия отправиха питане за Коутиньо


Н. Гавазов

Четири клуба от Англия отправиха питане за Коутиньо

Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм направиха запитване  относно полузащитника Филипе  Коутиньо.

Заменяйки Ливърпул с Барселона в сделка на стойност 142 милиона паунда през януари 2018 г., Коутиньо не успя да стане основен играч в испанския гранд.

След един и половин сезон на мъки на "Камп Ноу", Филипе отиде под наем в Байерн Мюнхен, където на моменти изглежда добре, но така и не получи солидно място в стартовия състав.

Байерн плати над 7 милиона паунда за наема на Коутиньо, а също така изцяло пое заплатата на 27-годишния  бразилец в размер на 240 хиляди паунда на седмица.

Според Daily Mirror, Байерн вече е уведомил  Барселона, че няма да използва опцията си за обратно изкупуване на Кутиньо за 100 милиона паунда. В Мюнхен смятат, че Филипе е неразумно скъп.

Барселона обаче  няма да даде втори шанс на Коутиньо и се надява да намери друг клуб за Филипе през летния трансферен прозорец.

Според изданието,  самият Коутиньо е нетърпелив  да се върне във Висшата лига, за да реабилитира кариерата си, а четири английски гранда вече са се обърнали относно трансфера на халфа.

Челси, Юнайтед, Арсенал и Тотнъм не са готови да платят 100 милиона паунда за Коутиньо, а само желаят да наемат Филипе - с опция за евентуална следващата покупка, ако бразилецът все пак се докаже.

Що се отнася до Ливърпул, мениджърът на отбора Юрген Клоп е категорично против завръщане на бразилеца, въпреки опитите на агента на играча за контакт с лидера във Висшата лига.

  Сподели
180