Бетис нанесе малко очaквана загуба на Реал Мадрид


FUTBOL-TV

Бетис нанесе малко очaквана загуба на Реал Мадрид

Реал Бетис се наложи над гостуващия гранд Реал Мадрид с 2:1 в среща от 27-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха интересно първо полувреме, като чак в самия му край падна първия гол, въпреки положенията пред двете врати преди това. В 40-ата минута Серхио Рамос  и Емерсон се сблъскаха, като домакините претендираха за дузпа. Веднага след това Сидней стрекя в близкия горен ъгъл, а Куртоа нямаше време за реакция - 1:0.

Радостта на "зелено-белите" не трая дълго и в добавеното време столичани изравниха от дузпа, отсъдена за нарушение на Сидней срещу Марсело. Бензема реализира с хладнокръвен удар за 1:1.

През втората част също бе интересно. В 70-ата тимът от “Бернабеу" създаде най-чистата си голова възможност. Модрич шутира, Жоел Роблес изби, а Ферлан Менди стреля, като топката се отби от напречната греда, а при добавката Бензема не успя да вкара.

В 82-ата минута Кристиан Тейо се разписа, като попадението със сигурност бе по-специално за бившия играч на Барселона. До края Реал така и не успя да стигне поне до точка. 

Така Реал вече е втори с 56 точки в актива си, докато Барса е лидер с 58. Бетис е на 12 позиция с 33 пункта на сметката си.

  Сподели
237