Късна дузпа спаси Барселона срещу Сосиедад


FUTBOL-TV

Късна дузпа спаси Барселона срещу Сосиедад

Испанският шампион Барселона се добра до трудна домакинска победа с 1:0 над Реал Сосиедад в среща от 27-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси отбеляза единствения гол от спорна дузпа в 81-ата минута.

Първото интересно положение в срещата бе факт в 10-ата минута, когато Мартин Брайтуайт се оказа на стрелкова позиция след бърза атака на "блаугранас", ала изстрелът му беше спасен с крак от Алекс Ремиро. Малко след това датчанинът имаше още една изгодна възможност за попадение, но и тя не предизвика радост сред многобройните фенове на "Камп Ноу".

Реал Сосиедад започна добре второто полувреме, като имаше няколко добри атаки на скорост, при които обаче не се получи финалното подаване. Между 60' и 65' пък като по чудо не падна гол. Първо Меси проби в наказателното поле, топката му беше отбита, но попадна у Ракитич, който стреля, но вратарят спаси. 

Десет минути преди края съдията отсъди дузпа в полза на Барселона, а това се случи след консултация с ВАР и продължителни искания от страна на Жерар Пике. Във въпросната ситуация в наказателното поле на Реал Сосиедад Клеман Лангле се размина с топката и тя се удари в ръката на противников защитник. В крайна сметка Лео Меси превърна дузпата в гол и донесе трите точки на своя отбор.

  Сподели
114