Атлетико и Севиля поделиха по точка


FUTBOL-TV

Атлетико и Севиля поделиха по точка

Атлетико и Севиля поделиха точките в Мадрид след 2:2 в мач от 27-и кръг на испанската Ла Лига. Всички попадения бяха реализирани преди почивката, като и двата тима получиха по една спорна дузпа.

Гостите откриха резултата на стадион "Уанда Метрополитано" още в 19-ата минута, когато нападателят Люк де Йонг се разписа след пас на Жоао Жордан. "Рохибланкос“ организираха нападението отдясно, като последва отлично разиграване пред наказателното поле, успоредно на голлинията. С едно докосване топката премина през Навас и Жордан, който от своя страна осигури подаване за Де Йонг на самата граница на пеналтерията. С едно докосване той се освободи от защитник и плъзна топката покрай Облак – 0:1.

В 32-ата минута Неманя Гудел извърши нарушение срещу Алваро Мората в наказателното поле. След намесата на ВАР главният рефер посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката, за да изравни резултата. В 36-ата Жоао Феликс вкара за 2:1, след като беше изведен отляво, стреля, топката рикошира и влетя в мрежата.

През второто полувреме на терена се появи Яник Караско на мястото на Ермосо, а това се оказа сполучлив ход на Симеоне, след като внесе повече острота по лявото крило. "Дюшекчиите" изиграха по-добри 45 минути, но с 3 сериозни пропуска пред вратата на Севиля и без нито един точно отправен удар Атлетико не успя да стигне отново до водачеството в резултата - 2:2. 

  Сподели
210