Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион

Алавес – Валенсия
Дата: 06.03.2020 г.
Час: 22:00

Съставът на Алавес не успя да спечели в трети пореден двубой далеч от дома. Този път баските завършиха 1:1 при визитата им на Леганес. Със спечелената точка северняците имат общо 31 и засега са на 13-то място в колоната. Треньорът Асиер Гаритано не може да разчита на Видал и Пина.

Валенсия се наложи над Бетис с 2:1 на "Местая" в мач от 26-ия кръг на испанското футболно първенство. Възпитаниците на Албер Селадес прекъснаха серия от три мача без успех в Ла Лига и с 41 точки се изкачиха на 7-ото място във временното класиране. Всичко по-интересно в мача се случи през втората част. В 60-ата минута Гонсало Гедеш подаде към Кевин Гамейро, който от своя страна показа невероятна класа и със страховит удар от ръба на наказателното поле матира вратаря на гостите Роблес. Парехо до голяма степен сложи край на интригата минута преди края на мача, когато получи топката от Вас в наказателното поле и с прецизен удар я насочи към мрежата за 2:0. Почетното попадение на Лорен Морон в самия край не даде много поводи за радост на гостите. Гарай, Пичини, Морено и Коклен са с травми за "прилепите“.

Прогноза: Алавес – Валенсия 1:2


Ейбар – Майорка
Дата: 07.03.2020 г.
Час: 14:00

След две ремита и две загуби Ейбар успя да стигне до успех в Примера. Преди седмица баският клуб разби с 3:0 у дома гостуващия Леванте. Така възпитаниците на Хосе Мендилбар поеха глътка въздух и се отдалечиха от опасната зона на пет пункта, като Ейбар е с 27 точки и заема 16-то място. Рамис е под въпрос за домакините.

Новакът Майорка е първият от отборите под чертата. Клубът от Балеарските острови заема 18-то място и има 22 точки на сметката си. В предишния кръг Майорка донякъде очаквано инкасира домакинска загуба с 0:1 от амбициозния тим на Хетафе. Севия е наказан, а Кутре и Рахман са контузени.

Прогноза: Ейбар – Майорка 1:0


Хетафе – Селта Виго
Дата: 07.03.2020 г.
Час: 22:00

Хетафе продължава уверено курса към зона "Шампионска лига“. Няколко дни след като елиминира холандския колос Аякс в турнира Лига Европа, столичният клуб се справи успешно и при визитата си на новака Майорка за крайното 1:0. Хората на Хосе Бордалас имат 45 точки и са на 4-то място в подреждането. Ечеита е наказан за домакините.

Борещият се за оцеляване отбор на Селта записа четвърти пореден двубой в шампионата без да допусне поражение. В предишния кръг "небесносините“ направиха 0:0 като гости на коравия Гранада. По този начин клубът от Виго се отдалечи на три точки от зоната на изпадащите, като към момента е на спасителното 17-то място с актив от 25 пункта. Аут за тежката визита в покрайнините на Мадрид са звездата Яго Аспас, Васкес и Бовю.

Прогноза: Хетафе – Селта Виго 3:1


Осасуна – Еспаньол
Дата: 08.03.2020 г.
Час: 13:00

Осасуна се бори геройски до самия края, въпреки че беше с човек по-малко, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 на гости на Севиля. Северняците наваксаха пасив от два гола и не се отказаха, а след попадения на Аридане (64') и Роберто Торес (74'-дузпа) се надяваха, че ще си тръгнат с точка от негостоприемния "Рамон Санчес Писхуан“ . В края обаче Юсеф Ен Несири успя да донесе успеха на своя тим. Селекцията на Хагоба Арасате е на 12-то място с актив от 31 точки. Ерера е наказан, а Авила и Монкайола са контузени.

Последният отбор в класирането на испанския футболен шампионат – Еспаньол, стигна до равенство 1:1 при домакинството си на Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" бяха близо до пълен провал срещу "папагалчетата", но все пак стигнаха до спечелване на точката. Равенството със сигурност не устройва играчите на Абелардо Фернандес, които продължават все така да заемат последното 20-то място и имат 20 точки в актива си. Към настоящия момент каталунците са на пет пункта от спасението. Рока и Кампусано са под въпрос.

Прогноза: Осасуна – Еспаньол 2:2


Валядолид – Атлетик Билбао
Дата: 08.03.2020 г.
Час: 15:00

Отборът на Валядолид допусна втора поредна загуба далеч от дома. В предишния кръг "виолетовите“ отстъпиха с минималното 0:1 като гости на Реал Сосиедад. Поражението остави кастилци с 29 точки, които към момента са на 15-то място в таблицата. Гуардиола е наказан, а Плаца е контузен за домакините.

Атлетик Билбао се наложи с минималното 1:0 над гостуващия Виляреал в двубой от 26-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение реализира Раул Гарсия, който бе точен в 56-ата минута, разписвайки се от дузпа, отсъдена за игра с ръка. Десет минути по-късно домакините получиха нов наказателен удар, отново отсъден за игра с ръка в наказателното поле. Този път Иняки Уилиямс нямаше късмет и пропусна да сложи точка на спора. Все пак до нов гол не се стигна и така Билбао се поздрави с успеха. Баските на Гайска Гаритано нямаха победа в Примера от 1 декември миналата година, като в продължение на десет срещи не успяха да зарадват феновете с успех. "Лъвовете“ са на 10-то място с 34 точки на сметката си. Нуньес и Капа са наказания, а с контузии са Вилалибре и Де Маркос.

Прогноза: Валядолид – Атлетик Билбао 1:1


Леванте – Гранада
Дата: 08.03.2020 г.
Час: 17:00

Леванте допусна 14-та загуба от началото на сезона, като този път валенсианци отстъпиха с 0:3 от Ейбар. Поражението остави "жабките“ с 32 точки и към момента отборът е на 11-то място в подреждането. Постиго е наказан, а в лазарета на домакините са Рочина, Ернани, Пиер и Дукуре.

Новакът Гранада продължава да таи надежди, че ще успее да се пребори с ожесточената конкуренция и ще стигне до Топ 6, за да може да играе в европейките клубни турнири наесен. В предишния кръг възпитаниците на Диего Мартинес направиха 0:0 у дома срещу Селта. В момента андалусци имат 37 точки и са на 9-та позиция в подреждането. Отсъстващи за гостите са Мартинес, Монторо, Кини и Лосано.

Прогноза: Леванте – Гранада 1:1


Виляреал – Леганес
Дата: 08.03.2020 г.
Час: 19:30

Виляреал инкасира втора поредна загуба, отново далеч от дома. В предишния кръг "жълтата подводница“ отстъпи с 0:1 на гости на Атлетик Билбао. Единственото попадение реализира Раул Гарсия, който бе точен в 56-ата минута, разписвайки се от дузпа. Десет минути по-късно домакините получиха нов наказателен удар, отново отсъден за игра с ръка в наказателното поле. Този път Иняки Уилиямс нямаше късмет и пропусна да сложи точка на спора. Все пак до нов гол не се стигна и така Билбао се поздрави с успеха. Играчите на Хавиер Кайеха са 8-ми с 38 точки. Сориано и Ману са под въпрос за Виляреал.

Леганес записа второ последователно реми пред собствена публика, което със сигурност не устройва тимът от покрайнините на Мадрид. В предишния кръг "лос пепинерос“ направиха 1:1 с Алавес, а след равенството хората на Хавиер Агире остават под чертата, заемайки предпоследното 19-то място с актив от 20 точки. Куеяр и Шимановски са контузени за Леганес.

Прогноза: Виляреал – Леганес 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
284