Реал Мадрид спечели Ел Класико


FUTBOL-TV

Реал Мадрид спечели Ел Класико

Реал Мадрид се наложи над Барселона с 2:0 в голямото дерби от 26-ия кръг на Ла Лига.

В 15-та минута дойде първото сериозно положение в срещата. След грешка на Барселона при разиграването в собствената половина. След двойна комбинация между Бензема и Винисиус Жуниор беше намерен Тони Кроос на границата на наказателното поле, чийто изстрел обаче мина високо над вратата на Щеген. 

След малко повече от половин час игра Артур мина необезпокояван през центъра, като напредна, а Тони Кроос се забави и по едно време спря да го преследва, което му позволи да стреля, но Куртоа изби удара. Малко след това Лионел Меси беше изведен сам срещу Куртоа, но ударът му беше париран от майсторска изява на стража на "кралете". 

След почивката бе по-интересно. В 56-ата минута Иско насочи топката към далечния горен ъгъл - много близо до сглобката, но Марк-Андре тер Стеген реагира и успя да избие, като и напречната греда му помогна. Малко след това Дани Карвахал получи топката на аутлинията на вратата на Барселона и центрира, а Иско беше забравен на точката на дузпата. Неговият удар с глава преодоля Тер Щеген, но не и Жерар Пике, който спаси кълбото на голлинията. Само минута по-късно Бензема беше намерен в наказателното поле, но изстрелът му от воле премина над вратата на "каталунците". 

Винисиус откри в 71-вата минута. Тони Кроос изведе Винисиус Жуниор зад гърба на защитата на Барселона, а той навлезе в наказателното поле и стреля, като изстрелът му се отби от крака на Жерар Пике. Топката придоби различна траектория и прехвърли Тер Щеген за 1:0. 

До края "белите" продължиха да са по-активни, като пред Рамос се откри добра възможност за втори гол, но ударът му от фаул попадна в стената. Все пак в добавеното време столичани стигнаха до ново попадение. Мариано Диас бе изведен добре сам срещу вратаря и той успя да се разпише, въпреки че скъси ъгъла - 2:0. Така 26-годишният нападател, който този сезон рядко попадаше в сметките на Зидан, сега успя да оформи крайния резултат в Ел Класико.

  Сподели
610