Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион

Бетис – Майорка
Дата: 21.02.2020 г.
Час: 22:00

Бетис има само една победа за последните си осем мача ва Ла Лига. Преди седмица "веридбланкос“ записаха пети последователен двубой без успех далеч от дома. Този път севилци направиха 0:0 на гости на борещия се за оцеляване тим на Леганес. Възпитаниците на Жоан Франсеск имат 29 точки и са на 12-то място в класирането. Отсъстващи за андалусци са Иглесиас и Гереро.

Майорка постигна изключително важна победа и преди седмица клубът от Балеарските острови се наложи с 1:0 у дома над Алавес. С успеха новакът има 21 точки, но остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция, тъй като е с по-лоши показатели спрямо Селта. Рахман е под въпрос за гостите.

Прогноза: Бетис – Майорка 3:1


Селта Виго – Леганес
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 14:00

Реал Мадрид се провали в домакинството си срещу Селта и записа равенство от 2:2 в двубоя си от 24-и кръг на Ла Лига. Гостите от "Балаидос" започнаха със самочувствие и успяха да реализират ранен гол дело на Смолов. До почивката домакините така и не стигнаха до гол, въпреки опитите си. След нея обаче натискът даде резултат за обрата. Пет минути преди края влезлите като резерви Суарес и Мина донесоха точка на Селта. Бившият играч на Барселона Денис Суарес бе с гръб към вратата, но успя да се завърти и да пусне извеждащ пас към Санти Мина, който бе точен за 2:2 от близка дистанция. Галисийци имат 21 точки и са на спасителното 17-то място. Бовю и Васкес са под въпрос за домакините.

Леганес направи 0:0 у дома срещу Бетис, като със сигурност ремито не устройва "лос пепинерос“, тъй като ги оставя на предпоследното 19-то място с 19 пункта в актива им. Шимановски и Куеяр пропускат визитата край бреговете на Атлантика.

Прогноза: Селта Виго – Леганес 2:0


Реал Сосиедад – Валенсия
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад трябваше да изиграе второ поредно баско дерби. След успеха у дома над големия съперник Атлетик Билбао за "синьо-белите“ предстоеше визита на Ейбар, но двубоят беше отложен заради замърсения въздух в едноименното градче. Така северняците остават с 37 точки и са на 8-ма позиция. Порту е наказан, а Йоренте и Ияраменди са контузени.

Валенсия и Атлетико Мадрид завършиха наравно 2:2 в мач от 24-ия кръг на Примера Дивисион. Домакините на два пъти изоставаха в резултата, а накрая можеха и да се поздравят с успеха, но пропуски на Гамейро и Лопес ги лишиха от това. "Прилепите“ са 7-ми и имат 38 пункта. Аут за селекцията на Албер Селадес са Паулища, Гарай и Коклен.

Прогноза: Реал Сосиедад – Валенсия 2:2


Осасуна – Гранада
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 13:00

Новакът Осасуна постигна донякъде изненадващ успех при гостуването си на амбициозния Атлетик Билбао за крайното 1:0. Селекцията на Хагоба Арасате има 31 точки и е на 11-то място. Барха, Авила и Гарсия са аут за домакините.

Гранада продължи да редува силните изяви у дома с неубедително представяне при гостуванията. Преди седмица андалусци се наложиха с 2:1 над Валядолид, като десет минути преди края играчите на Диего Мартинес губеха в резултата, но стигнаха до пълния комплект точки дълбоко в добавеното време. Гранада е на 9-та позиция в таблицата с 33 точки. Мартинес, Монторо, Кини и Лосано са контузени.

Прогноза: Осасуна – Гранада 1:1


Алавес – Атлетик Билбао
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 15:00

Отборът на Алавес инкасира 11-та загуба от началото на сезона. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:1 при гостуването си на новака Майорка за крайното 0:1. Хората на Асиер Гаритано са с 27 точки и са 14-ти в колоната. Хименес и Пина пропускат регионалното дерби.

Атлетик Билбао инкасира трета поредна загуба и вече в девет последователни мача в Ла Лига "лъвовете“ са без успех. Този път баските нямаха късмет и отстъпиха с 0:1 у дома от Осасуна, като остават с 31 точки, заемайки 10-та позиция. Вече е ясно, че голямата цел за Атлетик ще е триумф в турнира за Купата на Краля, където тимът е на един мач от участие на финала. Муняин и Гарсия са наказани, а Де Маркос е контузен.

Прогноза: Алавес – Атлетик Билбао 0:1


Валядолид – Еспаньол
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 17:00

Гол в 96-ата минута донесе късен обрат за Гранада у дома срещу Валядолид. Двубоят завърши 1:2, а кастилци водеха в резултата 10 минути преди края на двубоя. Така "виолетовите“ продължават да са с 26 точки и се намират на 15-то място. Ервиас и Плаца са аут.

Еспаньол направи равенство 2:2 при гостуването на Севиля в мач от 24-ия кръг на шампионата. Севиля поведе с гол на Лукас Окампос в 15-а минута, но изненадващо каталунците обърнаха развоя на мача с попадения на Адриан Ембарба и на китаеца У Лей. В 80-ата минута Сусо изравни. До края имаше още положения, но до нов гол не се стигна. Еспаньол спечели ценна точка в битката за оцеляване, но въпреки това е на последното 20-то място с 19 точки. Мата е наказан, а Корчия и Кампусано са под въпрос.

Прогноза: Валядолид – Еспаньол 0:1


Хетафе – Севиля
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 19:30

Барселона спечели домакинството си на Хетафе с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Антоан Гризман и Серхи Роберто отбелязаха попаденията за "каталунците“, докато Анхел бе точен за гостите. След равностойно начало на второто полувреме, Хетафе успя да се върне в мача с гол на Анхел в 66-ата минута. До края на мача до нов гол не се стигна и така Барселона си спечели трите точки. Столичани остават с 42 точки и са на 3-то място.

Севиля стигна само до равенство 2:2 при домакинството си на Еспаньол в мач от 24-ия кръг на шампионата. "Рохибланкос“ поведоха с гол на Лукас Окампос в 15-а минута, но изненадващо гостите обърнаха развоя на мача с попадения на Адриан Ембарба и на китаеца У Лей. В 80-ата минута Сусо вкара първи гол след трансфера си от Милан. До края имаше още положения, но до нови попадения не се стигна. Севиля само успя да настигне четвъртия Атлетико (Мадрид), като двата тима имат по 40 точки от 24 мача, но хората на Хулен Лопетеги са 5-ти. Торес е контузен за гостите.

Прогноза: Хетафе – Севиля 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216